Enlaces accesibilidad
Inici de temporada

Les estacions d'esquí arrenquen la temporada aquest cap de setmana

  • Port Ainé i Masella són les primeres a obrir pistes aquest divendres
  • Caldrà presentar el passaport COVID per accedir als restaurants
  • Port del Compte i Vall de Núria encara no han anunciat data d’obertura

Per
Les estacions d'esquí arrenquen la temporada

La temporada d’esquí 2021-2022 s'estrena aquest cap de setmana. Les estacions d’esquí alpí del Pirineu obren portes gràcies, en part, a la llevantada dels darrers dies que ha portat neu a les pistes durant aquesta setmana. Les primeres a arrencar aquest divendres són Port Ainé i Masella.

Primeres estacions a obrir

Les pistes de Port Ainé, al Pallars Sobirà i Masella, a la Cerdanya, són les primeres a obrir aquest divendres 26 de novembre. D’aquesta forma, aprofitaran al màxim les setmanes anteriors al pont de la Puríssima per escalfar motors, ja que es preveu que les estacions rebran un gran nombre d’esquiadors durant el pont.

D’altra banda, Baqueira/Beret, a la Vall d’Aran, La Molina, Vallter 2000 i Boí Taüll esperaran a dissabte per obrir les portes al públic. Tot i això, algunes estacions com Baqueira/Beret faran una obertura “parcial” de les seves instal·lacions, l’objectiu serà arribar al pont de la puríssima amb totes les pistes disponibles.

Pistes d'esquí de Masella

Pistes d'esquí de Masella Masella

Les estacions preveuen acostar-se a xifres prepandèmiques

La presidenta d’FGC, Marta Subirà, preveu que les estacions d’esquí pertanyents a aquesta companyia assoleixin xifres més properes a les del 2019 que a les del 2020, ja que l’any passat molts esquiadors no van poder acudir a les pistes a causa dels confinaments territorials. Subirà ha assegurat que afronten la nova temporada “amb molta il·lusió”. També ha garantit que les pistes d’esquí són un “destí segur” i ha animat als esquiadors a què “perdin la por” a acudir a les pistes.

La neu no suposarà un problema per a les pistes d'esquí. Segons el director de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), Quim Alsina, les reserves de neu per afrontar la temporada superen les de l'any 2019 i s'està produint neu "de la millor qualitat". Alsina, entrevistat al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, s'ha mostrat satisfet pel que fa a la quantitat de neu que es preveu pel més de desembre i gener, on s'esperen grans nevades.

Valoració dels Jocs Olímpics d'hivern

"El canvi climàtic sempre ha existit"

Una de les principals controvèrsies que afecta els Pirineus durant les darreres setmanes és el debat sobre si s'haurien de presentar com a candidats per celebrar els Jocs Olímpics d'hivern. El president de l'ACEM s'ha mostrat a favor de la seva celebració sempre que suposin una millora per l'estat dels Pirineus. Alsina no considera el canvi climàtic com un factor a tenir especialment en compte per decidir si s'han de celebrar els Jocs Olímpics d'hivern, ja que assegura que: "El canvi climàtic sempre ha existit",

No totes les estacions obriran aquest cap de setmana

Moltes estacions d’esquí han anunciat l’inici de la temporada per aquest cap de setmana per preparar-se pel pont de desembre. No obstant això, altres estacions d’esquí esperaran uns dies més per anunciar la data d’obertura. Port del Compte, al Solsonès i Vall de Núria, al Ripollès, encara no han anunciat quan començaran la temporada d’esquí.

Estació d'esquí Baqueira/Beret

Estació d'esquí Baqueira/Beret Baqueira/Beret

Normativa COVID a les pistes d’esquí

La temporada començarà amb, gairebé, les mateixes normes que es van aplicar durant l’any anterior. La mascareta serà obligatòria en qualsevol espai tancat i també mentre els esquiadors pugin al telecadira o telecabina. També es recomana la distància de seguretat, rentar-se les mans amb freqüència i prioritzar el pagament amb targeta sempre que sigui possible.

La principal novetat d’enguany serà el passaport COVID Serà obligatori presentar-lo a tots els restaurants de les pistes d’esquí.