Enlaces accesibilidad
Teatre

Carles Sans i José Corbach ens presenten 'Per fi sol'

  • L'humorista admet la por a fer el pas a actuar en solitari després del Tricicle, però celebra el resultat de la producció
  • Sans reconeix que tenia ganes de seguir amb el projecte col·lectiu, però nega qualsevol mala relació amb els altres membres
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Carles Sans i José Corbach ens presenten 'Per fi sol'

Després d'una vida actuant amb el Tricicle, el còmic Carles Sans ha decidit fer el salt en solitari, després de la dissolució del grup. Ho fa amb l'espectacle Per fi sol, i passa pel Cafè d'idees per explicar-ho, acompanyat del director del xou, José Corbacho. En una entrevista amb Gemma Nierga, coneixem com es va gestar aquesta col·laboració que s'estrena al Teatre Borràs de Barcelona, què podem trobar a l'obra i quina és la relació amb altres membres de l'extinta companyia.

La decisió de Sans i l'aposta de Corbacho

L'humorista reconeix la seva por a l'hora de fer el pas d'actuar en solitari després de la llarga etapa al Tricicle, però celebra com està funcionant la nova producció individual. "Treballar en un registre completament diferent durant quaranta anys, en silenci, en un gènere molt concret... Ara, de cop, posa't a parlar... T'agafen pors, dubtes i de tot", reconeix.

Sans defensa, però, el producte que ha aconseguit. Diu que l'espectacle actual mescla anècdotes "molt divertides" amb la "gestualitat Tricicle" que encara porta: "La suma d'ambdues coses funciona molt bé".

El director de l'espectacle explica que Tricicle i La Cubana sempre havien convergit en diferents ocasions, entrant i sortit de teatres, iniciant i acabant gires. A més, en l’àmbit personal es coneixia amb Sans. "Em va venir a veure a un espectacle i, en acabar, em va dir que volia fer un monòleg", recorda.

Tot i la sorpresa - "Ara vol parlar?", Corbacho li va preguntar què volia fer, es van trobar en una sala de Barcelona i l'actor va pujar a l'escenari li va bolcar tot el que volia fer: "Vaig pensar: 'Ostres, està superbé. Això és una meravella'".

Corbacho admet que era molt fan del Tricicle, ja abans d'entrar ell a La Cubana: "Els havia vist pràcticament abans de ser professionals", explica sobre una actuació inicial de la companyia.

Per la seva part Sans, assegura que, quan un cop s'acabés el Tricicle, no es volia quedar a casa, perquè li agrada molt actuar i havia de fer alguna cosa. "Vaig pensar textos, què podria fer... fins que un dia la meva dona em va dir que, quan explicava les anècdotes a les sobretaules, la gent es partia de riure". Sans ho va reflexionar, fins a finalment configurar l'espectacle actual per provar-ho i, definitivament, veure que funciona.

Un tic que posa nerviós a Corbacho

El director de Per fi sol reconeix que hi ha una cosa que el posa "una mica nerviós" de la manera d'actuar en solitari de Sans. "Quan fas un monòleg, hi ha tendència a moure't molt a l'escenari. T'has de moure quan toca", diu Corbacho explicant que és un aspecte que va comentar al protagonista de l'espectacle, que es movia massa.

Sans ho justifica dient que és cosa dels nervis. "No saps com posar-te. Vaig haver de fer un aprenentatge", reconeix el còmic, que considera que ara ja ha agafat la dinàmica.

La relació amb el Tricicle

Sans explica que els companys del Tricicle "hi són sempre" i hi ha una esmena a l'obra. Per això, no li faria res que pugessin a l'escenari en alguna funció: "Els hi plantejaré. Però em sembla que diran que no, que faci..."

Tot i això, nega que hi hagi hagut cap mala relació al grup, tampoc en la seva dissolució. Diu que el títol és irònic i que, dels tres, a ell no li hauria fet res continuar amb el projecte. "Què més voldria jo que estar amb ells? Què més voldria que continuar?", reconeix l'artista. "Hi ha un cansament que s'entén", justifica, reconeixent que cada vegada costava més tirar endavant i els quaranta anys eren una xifra rodona. "Som com germans. Ara estem preparant un musical. Hi ha una relació collonuda", afegeix.

Una amistat amb el major

Trapero Carles Sans reconeix la seva estreta amistat amb el major dels Mossos, Josep Lluis Trapero. Explica que són "molt" amics, i que la relació va néixer a través del doctor Bonaventura Clotet: "Ells són íntims, i amb ell soc bon amic, i a partir d'aquí ens vam conèixer i hem compartit hores d'esbarjo collonudes".