Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Argimon: "La setmana vinent podríem saber si s'amplia el passaport covid"

  • El conseller de Salut ha titllat de "societat opulenta" i una actitud "egoista i individual" no voler-se vacunar
  • Josep Maria Argimon ha dit que ara no seria prudent retirar les mascaretes als patis de les escoles
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Argimon: "La setmana vinent podríem saber si s'amplia el passaport covid"

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha avançat que la setmana vinent podríem saber si s'amplia o no el requeriment del passaport covid, i a quins entorns es podria aplicar: "Ho hem de fer amb una certa solidesa i després ha de passar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, és un tràmit ràpid". En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, el conseller de Salut ha assegurat que "posar-lo en marxa és molt senzill" i ha valorat de "molt correcte" quan ho van exigir al sector de l’oci nocturn.

"No seria prudent retirar les mascaretes a les escoles"

Argimon ha descartat la retirada de la mascareta als patis de les escoles: "La pandèmia evoluciona, ara no seria prudent". Argimon ha explicat que el curs passat van fer dos milions i mig de proves PCR i que hi havia 400 persones recorrent les escoles.

El conseller ha afegit que aquest curs els grups que es confinen hi ha més nois i nois contagiats: "S'ha triplicat perquè la variant Delta és molt més transmissible". El líder Salut diu, però, no està preocupat pel nombre de confinats.

"No vacunar-se és de societat opulenta"

Amb relació a les persones que no es volen vacunar, el conseller de Salut considera que "és d'una societat opulenta, egoista i individual". Argimon s'ha referit no només a la vacunació contra la Covid sinó també del xarampió o de la diftèria.

Quant a l'obligació a vacunar als professionals sanitaris, Argimón diu que en salut pública prefereix no obligar-los, tot i que creu que s'haurien de vacunar: "Els sanitaris han de seguir el codi deontològic, sabem que han de fer i s'han de vacunar".

"Més psicòlegs, però no sense cita prèvia"

Argimon ha explicat que han incorporat 350 psicòlegs de fa un mes o mes i mig a l'atenció primària, però avisa: "no són psicòlegs sense cita prèvia, per no medicalitzar la societat", en referència a la demanda que feia aquest dijous David Cid al 'Cafè d'idees'.

Argimon explica que la necessitat de psicòlegs té a veure amb el malestar que ha "exacerbat la covid", però assenyala que també hi ha elements estructurals com el salari dels joves, l'atur o l'habitatge. "Hem de posar més psicòlegs, però ha de ser un compromís social d'abordar altres problemes", ha conclòs.

"Els creients moren de manera diferent"

El conseller Argimon ha volgut compartir al programa dos moments difícils durant la seva infecció amb el coronavirus, quan li van haver de fer un TAC per mirar si hi havia afectació als pulmons i quan al desè dia, va estar a punt de ser ingressat a l'UCI: "Quan va entrar la infermera a les 3 de la matinada i em va dir que era negatiu, em vaig relaxar".

Argimon ha aprofitat per reflexionar sobre la mort, ha compartit al programa que no és creient i que li agradaria, perquè "es mor de manera diferent".