Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Antoni Cañete: "Existeix la suspensió temporal del contracte pels no vacunats"

  • El president de PIMEC defensa que la reforma laboral ha d'anar més enllà i demana "flexi-seguretat"
  • Antoni Cañete confia que el conseller Giró no augmenti la pressió fiscal per al 2022: "Seria 'casus belli'"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Antoni Cañete: "Existeix la suspensió temporal pels no vacunats"

El president de la patronal de les petites i mitjanes empreses, PIMEC, Antoni Cañete, diu que no es pot permetre que algú vagi a treballar sense estar vacunat o sense una prova d'antígens i, per tant, si no va a treballar, no se li pot pagar el sou: "Una persona que no es vol posar el casc per entrar a una obra, pots fer que no entri treballar, pels riscos que té. No demanem cap suspensió, demanem responsabilitat". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, proposa que s'utilitzi la figura de la suspensió temporal del contracte per a aquells treballadors que no es vulguin vacunar.

"Una oportunitat per replantejar relocalitzacions"

Antoni Cañete explica que actualment hi ha un "xoc de demanda" a causa de l'escassedat d'algunes matèries primes, l'augment del preu del transport o de l'energia: "Abans de la pandèmia transportar un contenidor costava de 1.000 a 1.500 dòlars, ara entre 12.000 i 15 mil dòlars". Cañete adverteix que la situació "ha vingut per quedar-se" i explica que el 84% de les empreses té problemes de subministrament. El president de PIMEC creu que hi pot haver una oportunitat i es podrien replantejar relocalitzacions.

"Augmentar la pressió fiscal seria 'Casus belli'"

El president de PIMEC confia que el conseller Jaume Giró no plantegi un augment de la pressió fiscal per al 2022 perquè "seria casus belli"​ per al món empresarial que podria comportar el tancament de moltes Pimes: "Espero que la paraula d'un conseller i d'un govern es mantingui".

"El Govern no pren decisions i aquesta és la pitjor decisió"

Antoni Cañete lamenta que el Govern no pren decisions i aquesta és "la pitjor decisió" i posa d'exemple el museu de l'Hermitage o l'ampliació de l'aeroport del Prat: "Respectant els interessos de les minories, el que no podem condicionar són els interessos generals". El president de PIMEC diu que li preocupa tant la falta de suport pels pressupostos com que la CUP en sigui el possible avalador.

"La reforma laboral no pot ser de fireta"

Amb relació a la reforma laboral que ha acordat el govern de l'Estat, el president de PIMEC diu que reforma laboral "no pot ser de fireta", ha d'anar molt més enllà i caldrà "flexi-seguretat": "Més que parlar de derogacions o de reestructuracions, hem de parlar de què hem de fer". Cañete defensa una reforma que faciliti la flexibilitat per adaptar-se als canvis que hi està havent i evitar el tancament d'empreses.