Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Miquel Sàmper: "La supremacia física de l'home vers la dona s'ha d'aturar"

  • Miquel Sàmper diu que la CUP collarà al Govern: "Tensar en excés no acostuma a ser positiu"
  • L'exconseller d'Interior defensa "l'oposició constructiva" que fan els socialistes al Parlament, enfront de "la destructiva" de Ciutadans
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Miquel Sàmper: "La supremacia física de l'home vers la dona s'ha d'aturar ja"

L'exconseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, es mostra indignat per la violació d'una menor a Igualada que qualifica d'intolerable i reclama "fer més feina entre els Mossos d'Esquadra, Interior i Educació. Sàmper diu que cal "aturar ja la supremacia física de l'home vers la dona" i considera que el problema de fons rau en l'educació: "Un 'callaté nenaza' d'un nen de nou anys no sabem què pot ser amb els anys". En una entrevista amb Gemma Nierga al 'Cafè d'idees', Sàmper diu que mentre no arribi el canvi que ha de produir l'educació, hi ha d'haver molta coordinació de la policia amb les escoles per detectar ràpidament possibles conductes de risc.

"La CUP intentarà tensionar al govern"

Amb relació la comissió parlamentària per revisar el model policial a Catalunya que presideix la CUP, l'exconseller d'Interior creu que la CUP estrenyerà i avisa que pressionar massa no és bo: "Tensionar en excés no acostuma a ser positiu". L'exconseller Sàmper afirma que l'ordre públic és fonamental perquè el país vagi endavant.

En aquesta línia, Miquel Sàmper diu que ja hi ha comissions parlamentàries, el síndic de Greuges o els jutjats que fan la feina de fiscalitzar als Mossos i que l'únic que requereix més transparència és la unitat d'assumptes interns.

"Les diferències al Govern es visualitzen al Parlament"

L'exconseller d'Interior explica que la relació dins del Govern de la Generalitat quan ell era conseller d'Interior era "molt bona" i que li consta que ara també hi és: "Les diferències es visualitzen al Parlament". Sàmper sí que ha destacat l'oposició que ara fa el PSC que qualifica de "positiva" amb relació a la que va fer Ciutadans quan eren els líders de l'oposició al Parlament que ha titllat de "destructiva".

"Trapero és el mateix del 17 d'agost i de l'1 d'octubre"

Miquel Sàmper defensa la figura del Major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, davant de les reaccions al seu discurs el dia de les Esquadres, quan algun partit el van acusar de fer política: "No faig una defensa a ultrança, sé que és una persona íntegra, molt treballador i un bon policia. És el mateix del 17 d'agost i de l'1 d'octubre".