Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Roldán, sobre Albiol: "Ara mateix no hi ha delicte, ha sigut l'excusa per la moció"

  • La diputada del PP al Parlament veu un "pacte ocult" i un "matrimoni de conveniència" entre ERC i el PSOE
  • Roldán veu "esperpèntic" que la CUP presideixi la comissió del model policial: "Estarem pendents"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Roldán, sobre Albiol: "Ara mateix no hi ha delicte, ha sigut l'excusa per la moció"

La diputada del PP al Parlament, Lorena Roldán, diu que pel que sap de la societat offshore de la que va ser titular Xavier García Albiol "ara mateix no hi ha delicte, no hi ha cap investigació al respecte" i que ha sigut "l'excusa per presentar la moció de censura" contra ell: "Sé el que ell ha dit, no és delicte tot i que et pot agradar més o menys". En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, Roldán explica que els dilemes ètics són indeterminats i que els polítics el que han de fer és complir les lleis com la resta de la societat.

"És esperpèntic que la CUP presideixi la comissió"

Lorena Roldán veu "esperpèntic" que la CUP presideixi la comissió del Parlament per revisar el model policial i avisa: "Estarem pendents que qui no en surti perjudicats siguin els Mossos d'Esquadra". Roldán ha dit que va ser la CUP qui va vincular "violència i policia" i afirma que ha estat intercanvi al Parlament perquè ho presideixi la CUP. La membre del PP diu que estan d'acord amb repensar el model policial perquè hi ha necessitat d'augmentar la plantilla i trobar una sortida per la jubilació anticipada dels agents.

"L'única prioritat ha estat que Netflix sigui en català"

Amb relació a la negociació dels pressupostos a Catalunya i a l'Estat, Lorena Roldán veu un "pacte ocult" i un "matrimoni de conveniència" entre ERC i socialistes. Roldán retreu a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que l'única prioritat a l'hora de negociar els pressupostos de l'Estat hagi estat les quotes de català a les plataformes: "L'únic que han posat sobre la taula ha estat que Netflix sigui en català".

Roldán avança que plantejaran una rebaixa impositiva a través d'una esmena als pressupostos catalans: "A Madrid paguen menys i estan en una situació econòmica millor".

"Demana no fomentar l'avortament"

La diputada del PP al Parlament, considera que l'avortament "ha de ser legal" i ha d'estar contemplat en la seguretat social, però que s'han d'oferir altres opcions a les mares: "Hi ha d'haver l'opció de l'avortament legal a la Seguretat Social, però no fomentar la cultura de l'avortament perquè té conseqüències".

Roldán també defensa l'eutanàsia, però reclama una altra opció per la gent que no la vol, com seria una llei de pal·liatius.