Enlaces accesibilidad
L'entrevista

David Cid: "Junts és profundament hipòcrita amb els pressupostos generals"

  • El portaveu d'En Comú Podem defensa que han tingut un paper en facilitar acord sobre l'audiovisual
  • David Cid, sobre la reforma laboral: "No és tan rellevant el qui. Si ho ha de liderar Pedro Sánchez, que ho lideri"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per

El portaveu del grup parlamentari d'En Comú Podem, David Cid, ha defensat que els pressupostos generals de l'Estat són "expansius" i critica a Junts per Catalunya per un plantejament que qualifica d'hipòcrita: "Al conseller Jaume Giró és a qui més li interessa que s'aprovin Pressupostos de l'Estat". En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, Cid ha dit que són uns comptes bons per a Catalunya: "Una inversió rècord per Catalunya focalitzat en Rodalies i el corredor mediterrani, hi ha avenços en la Llei de la dependència o millora de les beques".

El membre dels comuns, ha assegurat que el seu partit ha tingut un "doble paper" en les negociacions amb ERCnegociant la llei de l'audiovisual.

"Si se'ns demana seure, seurem"

Amb relació als pressupostos a Catalunya, David Cid ha assegurat que no hi ha cap negociació oberta per estudiar els comptes catalans i que estan disposats a seure: "A diferència del que passa a l'Estat, no es poden aprovar uns pressupostos si no hi ha voluntat de negociació".

Cid ha recordat que no han parlat amb el conseller Giró des del passat mes de juliol i li retreu que no tenen cap informació del contingut dels pressupostos catalans.

"Si ho ha de liderar Pedro Sánchez, que ho lideri"

Amb relació a l'acord per a derogar la reforma laboral, David Cid ha declarat que s'ha desmuntat la reforma laboral del Partit Popular que havia fixat sortir de la crisi rebaixant els salaris. Cid ha dit que la reforma també incidirà en la temporalitat i treu importància a qui ho lideri: "L'important és el què, no el qui. Si ho ha de liderar Pedro Sánchez, que ho lideri".

"Sense Junts, la posició del govern català es debilita"

David Cid ha confirmat que al gener hi haurà una nova reunió de la taula de diàleg, però ha recordat que ja es va dir que no totes les reunions haurien de ser públiques: "Es va aprovar que no hi hagués límits ni terminis i que no havia de ser una negociació a través dels mitjans".

El portaveu parlamentari d'En Comú Podem ha lamentat que la posició del govern català queda debilitada per l'absència de Junts per Catalunya i recorda que es treballa en la desjudicialització, el reconeixement de Catalunya o un nou sistema de finançament, que qualifica d'obsolet: "L'acord que surti de la taula de diàleg haurà de ser votat".