Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Marta Vilalta: "Soc optimista amb els pressupostos generals i catalans"

  • La secretària general adjunta i portaveu d'ERC assegura que hi ha contactes per fer avançar la taula de diàleg
  • Marta Vilalta: "Si no hi ha soroll és que la taula avança"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Marta Vilalta: "Soc optimista amb els pressupostos generals i catalans"

La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marta Vilalta, assegura que hi ha contactes per fer avançar la taula de diàleg entre governs. Vilalta matisa que, "si no hi ha novetats i no hi ha soroll", significa que la taula "segueix caminant endavant". En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, diu que encara no han decidit si presentaran esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat, ja que "calen uns moviments previs per tal que no la presentem".

Optimistes amb el suport de la CUP als comptes catalans

Pel que fa als comptes catalans per 2022, Vilalta reconeix que és complexa la negociació amb la CUP i reconeix que hi ha reunió previstes per recollir el seu suport: "Potser estem lluny, però s'ha anat avançant". La portaveu d'ERC s'ha mostrat optimista i espera els vots favorables del partit de l'esquerra independentista catalana.

Pressiona a Junts sobre la taula de diàleg

Acusa Junts per Catalunya de no voler participar en la taula de diàleg i els pressiona per acordar una estratègia per pactar un referèndum amb l'Estat: "Ho podríem fer més aviat que si no hi ha un acord". Considera que d'aquesta manera els independentistes tindran la responsabilitat de "teixir complicitats" amb més actors a Catalunya, però també a escala internacional.

Sobre l'informe dels lletrats del Parlament que proposa eliminar l'article 25.4 del reglament, que fa referència a la suspensió dels drets dels diputats i diputades en cas que s'obri judici oral per un cas de corrupció; Vilalta ha defensat no suprimir-lo del reglament del Parlament: "En cap cas podem fer modificacions atenent a casos particulars".