Enlaces accesibilidad
Festa Major de Girona

L'Ajuntament de Girona incideix en la importància de la mascareta

  • Del 28 d’octubre al 7 de novembre, els carrers de Girona vibraran de nou amb la diada
  • La majoria dels assistents al concert d’Oques Grasses no duia mascareta
  • Se substituiran els correfocs per uns espectacles pirotècnics estàtics

Per
Se substituiran els correfocs per uns espectacles pirotècnics estàtics
Se substituiran els correfocs per uns espectacles pirotècnics estàtics

La Festa Major de Girona ha tornat recuperant les cercaviles, la trobada gegantera, la diada castellera i els concerts i activitats populars i familiars sense restriccions d'aforament. No obstant això, el vicealcalde de la ciutat, Quim Ayats, ha lamentat el poc ús de la mascareta en el concert multitudinari d'Oques Grasses d'aquest dijous a La Copa.

Girona viurà unes Fires de Sant Narcís amb normalitat després de la pandèmia | Joan Sisquella

La mascareta continua sent "essencial"

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas ha assenyalat que les imatges del concert d'Oques Grasses són decebedores i ha insistit en fer ús de la mascareta. Cabezas ha recordat també que malgrat que les baixes incidències de la covid “no s’ha d’abaixar la guàrdia". En la mateixa línia, Quim Ayats ha explicat que ha reforçat el servei de control privat per assegurar que es manté la norma per assegurar que"no es pot tenir un vigilant per a cada ciutadà".

Activitats populars

El programador de les activitats de les Fires de Sant Narcís, Natxo Morera de la Vall, ha fet un repàs d'algunes de les propostes més rellevants d'aquesta edició de la festa major de la ciutat que se celebrarà del 28 d'octubre fins al 7 de novembre:

  • Cercaviles d'imatgeria festiva i el pregó: 28 d'octubre
  • Passejada dels capgrossos pel Barri Vell: 29 d'octubre
  • Trobada de gegants i bestiari: 7 de novembre
  • Diada i actuacions dels Marrecs de Salt, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa: 31 d'octubre.

Concurs de sardanes

Les sardanes tornaran a tenir un paper destacat dins de la programació amb diverses ballades organitzades amb col·laboració amb Amics de la Sardana Terranostra i el 80è Concurs de Colles Sardanistes de Girona i el 62è Concurs Individual de Sardanes Revesses de Girona.

Espectacles pirotècnics estàtics

Les activitats que tindran un format diferent de l'habitual seran les que incorporen el foc com a element central, ja que en aquest cas no hi haurà recorregut pels carrers del Barri Vell. Se substituiran els correfocs, tant dels Diables de l'Onyar com dels Trons, per uns espectacles pirotècnics estàtics a la plaça de Sant Domènec (30 d'octubre i 6 de novembre, respectivament). El mateix espai acollirà la Drakofarra el 5 de novembre.

Se substituiran els correfocs per uns espectacles pirotècnics estàtics

Se substituiran els correfocs per uns espectacles pirotècnics estàtics

Propostes musicals

Pel que fa a les propostes musicals s'ha buscat l'equilibri entre propostes nacionals i estatals capdavanteres i apostes pel talent emergent i l'escena artística local. Així, a La Copa (a partir de les 22.30 h), al costat d'artistes reconeguts com Zoo, Oques Grasses o Iseo i Dodosound hi tocaran Marcel i Júlia, Fetus o Biflats. El parc del Migdia repeteix com a escenari i, en sessions que començaran a les 20 h, s'hi podran veure noms com Joan Colomo, Gramophone All Stars o la Fundación Tony Manero. A més, el parc també acollirà els concerts d'orquestres que enguany no s'han pogut fer a l'envelat. Aquestes actuacions es faran al migdia (12 h) i seran les següents: l'Orquestra Selvatana, el 30 d'octubre; l'Orquestra Maravella, el 31 d'octubre, i La Principals de la Bisbal, el 6 de novembre.

Dins de l'àmbit musical, cal destacar també els concerts familiars, amb Xiula (31 d'octubre), Ramonets (30 d'octubre) i Orelles de Xocolata (6 de novembre), i el retorn dels vermuts rock als migdies a la zona de barraques de la Copa (29 d'octubre i 1 i 6 de novembre) i cal subratllar el canvi d'ubicació d'una de les activitats tradicionals de Fires: la cantada d'havaneres amb Terra Endins. Enguany, en lloc de les escales de la Catedral, el concert es farà a l'Auditori de Girona el mateix dia 29 d'octubre a les 20 h i, tot i que l'acte seguirà sent gratuït, caldrà adquirir entrada prèviament.

Activitats infantils

Les activitats infantils i familiars conservaran l'esperit d'arribar arreu dels barris per tal de facilitar que en puguin gaudir els infants de tota la ciutat. A més de les tradicionals penjada de Mosques a Sant Narcís i els titelles de la Mula Baba, enguany s'hi podran veure espectacles de Marcel Gros, Pengim Penjam, la companyia Teatro Sobre Ruedas, La Bleda i Pere Hosta.

Enguany es podran recollir els programes oficials de Fires a l'Ajuntament de Girona, a l'Oficina de Turisme i als centres cívics repartits pels barris.