Enlaces accesibilidad
Badalona

L'oposició oficialitza la moció contra Albiol

Por
Albiol carrega contra l'oposició de Badalona per la moció

El relleu de Xavier Garcia Albiol al capdavant de l’alcaldia de Badalona és qüestió ja només d’uns dies. Els sis integrants del grup municipal del PSC han signat aquest divendres la moció de censura per fer fora Albioldesprés que aparegués als Papers de Pandora. La resta de grups de l’oposició ja van materialitzar la petició aquest dijous i al migdia ha quedat registrada oficialment.

Guijarro vol recuperar “la dignitat” per la ciutat

Ara s’obre un període de deu dies hàbils per celebrar el ple del relleu d’Albiol pel socialista Rubén Guijarro. El ple tindrà lloc el proper 8 de novembre. Guijarro ha assegurat que manté les converses obertes amb totes les formacions que “volen deixar enrere aquesta etapa de foscor i corrupció”. La seva intenció, ha apuntat, és “recuperar la dignitat i la decència per la ciutat” i evitar que es repeteixi el que ha passat aquesta setmana.

En aquesta línia, Guanyem Badalona s’ha obert a participar del futur executiu liderat pel PSC si prospera la moció. La regidora, Carme Martínez, ha expressat la seva “disposició absoluta” per construir un “govern fort” i assegura que no té cap dubte que aconseguiran recuperar la confiança perduda amb els socialistes.

Albiol confirma que es tornarà a presentar

L’encara alcalde de Badalona ha qualificat de “tremendament injust el que està passant a la ciutat" i ha tornat a deixar clar que pensa tornar a presentar-se a les pròximes eleccions municipals deL 2023. Albiol ha sentenciat que “els ciutadans de Badalona es mereixen l’alcalde que han votat” i per aquest motiu “treballarà amb cos i ànima” perquè així sigui.

En un contacte informatiu amb els mitjans de comunicació el dirigent popular ha assegurat que el principal problema de Badalona és la “desconnexió i allunyament” de l’oposició política del sentiment majoritari dels seus ciutadans.

4 alcaldes en una dècada a Badalona

El nou executiu no comptarà amb la participació directa de Guanyem Badalona que ja ha avançat la decisió de quedar-se fora, però garantint el suport extern perquè els socialistes puguin governar còmodament fins a les eleccions municipals.

Amb aquesta nova moció es tanca una dècada en què Badalona haurà tingut fins a 4 alcaldes. Recordem que Albiol va recuperar l’alcaldia al maig de l’any passat després que el socialista Àlex Pastor es veies obligat a dimitir en ser detingut saltant-se el confinament.

Aleshores, els grups municipals ara a l’oposició no van ser capaços de tancar un govern alternatiu i l’ara alcalde popular va fer valdre la seva victòria a les darreres eleccions municipals.