Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Miriam Nogueras: "El gir d'ERC em fa pensar en un front comú als pressupostos"

Notícia - Cafè d'idees 

  • La portaveu de Junts X Catalunya al Congrés reitera que qui va vetar als representants de Junts va ser la Moncloa
  • Miriam Nogueras: "La imatge de Sánchez i Illa fent un cafè em va fer sentir molt menystinguda pel que representem"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Míriam Nogueras: "El gir d'ERC em fa pensar en un front comú als pressupostos"

La portaveu de Junts X Catalunya al CongrésMiriam Nogueras, considera que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha fet un gir discursiu en la negociació dels pressupostos de l'Estat i que ara tenen present la "no execució" del que hi ha pressupostat: "Nosaltres fa molt temps que denunciem la no execució dels pressupostos i fins ara érem els únics". En una entrevista al 'Cafe d'idees', Nogueras reclama un front comú independentista i diu que tots haurien de presentar esmenes a la totalitat als comptes actuals.

"Sota el paraigua de l'Estat, vivim per sota les nostres possibilitats"

Amb relació a l'aprovació dels comptes de l'estat la portaveu de Junts per Catalunya ha dit que hi ha coincidències amb la resta de grups independentistes com són les transferències de Rodalies que s'acabi executant el pressupostat. Noguera qualifica el que hi ha previst per a Catalunya com a "molles" i quantifica l'execució en un 65% del que hi figura als pressupostos: "Catalunya és un país ric. Sota el paraigua de l'Estat, vivim per sota les nostres possibilitats".

Taula de diàleg: "El president Sánchez estava fent un cafè amb el Sr. Illa"

Miriam Nogueras diu que l'acord per constituir la taula de diàleg entre Junts i ERC fixava una continuïtat de la primera taula i que Junts l'ha acomplert: "Si Esquerra i el PSOE tenen un altre acord aquí ja no hi entrem". Nogueras reitera que qui va vetar als representants de Junts va ser la Moncloa.

La portaveu de Junts X Catalunya al Congrés ha reclamat un relator a la taula de diàleg "és imprescindible" i ha lamentat que el president Pedro Sánchez, diu, no participés en la reunió: "El president Sánchez estava fent un cafè amb el Sr. Illa i em sembla una falta de respecte, un menysteniment a l'independentisme i a la resolució democràtica del conflicte".