Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Teresa Cunillera: "Soc realista: ERC aprovarà els Pressupostos"

  • La delegada del Govern d'Espanya a Catalunya diu que l'ampliació de l'aeroport del Prat és "ara o molt difícil en el futur"
  • Teresa Cunillera: "La declaració d'Arnaldo Otegi sobre ETA per mi es queda curta"
  • Amb relació al percentatge del català a les plataformes d'streaming diu que s'ha de prendre d'acord amb informes tècnics​
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Teresa Cunillera: "Soc realista: ERC aprovarà els Pressupostos"

La delegada del Govern d'Espanya a Catalunya, Teresa Cunillera, es mostra confiada que ERC aprovarà els pressupostos generals de l'Estat: "Al govern de la Generalitat també li convé que hi hagi pressupostos de l'Estat". En una entrevista al 'Cafè d'idees', Cunillera afegeix que és "realista" afirmar que Esquerra aprovarà els pressupostos i diu que no li consta que els estiguin negociant amb Junts per Catalunya.

Amb relació a la negociació dels pressupostos la delegada del Govern de l'Estat diu que tots els partits valoraran que hi hagi "uns papers" a l'Estat per a poder negociar mentre que de "papers" sobre pressupostos autonòmics, no n'hi ha cap.

"El reconeixement d'Otegi se'm queda curt"

Teresa Cunillera considera que la declaració d'Arnaldo Otegi de reconeixement de la violència exercida per ETA "queda curt" i veu "com una declaració de cara als seus" que s'estigui negociant la sortida dels presos d'ETA: "Sap que no hi ha possibilitat real que es pugui produir".

Cunillera lamenta que alguns partits actuïn com si ETA encarà existís i demana temps al procés posterior a la dissolució d'ETA: "Hi ha partits que estan instal·lats com si ETA encara estigués actuant".

"L'aeroport és d'ara i molt difícil en el futur"

Amb relació a l'ampliació de l'aeroport del Prat la delegada del Govern de l'Estat diu que hi ha coses que "li costen d'entendre" perquè era una gran notícia de l'acord que s'havia arribat el 2 d'agost: "Només hi havia l'oposició encapçalada per l'alcalde del Prat". Cunillera diu que el projecte és absolutament respectuós mediambientalment i que és difícil mantenir-lo en el futur: "La idea d'Aena és bastant d'ara i molt difícil en el futur, perquè hi ha quantitat d'aeroports al nostre voltant que estan competint pel mateix".

"Tot el que sigui respecte a la pluralitat és bo"

La delegada del Govern de l'Estat creu que la decisió sobre el percentatge del català a les plataformes d'streaming ha de ser una decisió tècnica: "Jo no soc tècnica no sé si ha de ser del 10 o del 5 per cent". Teresa Cunillera diu que els percentatges s'han de prendre en base d'informes tècnics i que el que és rellevant és respectar la pluralitat: "Demano respecte, que tothom pensi el que vulgui, però que siguem capaços de conviure i plasmar-ho en una política".