Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Àngels Chacón: "Segurament el PDeCAT mutarà de nom"

  • La secretària general del PDeCAT es veu fent una coalició amb Esquerra, però no amb Junts: "No compartim el model de país"
  • Àngels Chacón: "Em quedo amb les polítiques de Jordi Pujol de posicionar Catalunya al món"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Àngels Chacón: "Segurament el PDeCAT mutarà de nom"

La secretària general del Partit Demòcrata (PDeCAT), Àngels Chacón, reconeix contactes amb altres partits i persones de la societat civil per crear un espai de centre que sumi, que serà anunciat dilluns vinent: "No busquem que el PDeCAT sigui un partit de partits". Amb relació amb el nom del partit Àngels Cachón diu que no hi ha res decidit, però que segurament "muraran el nom" i afegeix que "És més que convergència, però té molt de Convergència". La secretària General del PDeCAT diu que cal preservar i reformular l'espai del partit i que altres forces volen ocupar: "Esquerra o Junts volen ocupar el nostre espai de centre, que ara no està representat al Parlament" i diu la polarització no duu enlloc.

"A Junts hi ha picabaralles, és un festival"

Amb relació a les relacions amb Junts per Catalunya, Àngels Chacón, diu que no comparteixen el model de país i assegura que cada vegada queden més exposades les diferents famílies dins de Junts: "Hi ha el sector de Laura Borràs, de Jordi Sánchez, els exconvergents i quan hi ha un plantejament de país, comencen les picabaralles, és un festival". Chacón diu que hi ha molta gent que es confon pensant que "el Junts del 2017 és el mateix que el del 2021" i per això defensa la denúncia presentada contra l'ús del nom de "Junts" que diu, va crear l'antiga Convergència.

"Amb Junts, res"

La secretària General del PDeCAT veu possibles acords per anar en coalició a les eleccions municipals amb Esquerra, però no amb Junts, amb qui diu que no comparteixen el model de país: "En l'àmbit local hi pot haver aliances personals, però després dels titulars que hem vist, de Jordi Sánchez, Elsa Artadi, Laura Borràs o des de l'alcaldia de Vic: 'amb el PDeCAT res'".

"No estem per la confrontació permanent"

Amb relació a la negociació dels pressupostos generals de l’Estat, Àngels Chacón demana que els partits independentistes s'asseguin davant de "bestieses" com la del Tribunal de Comptes: "Caldria asseure'ns i buscar quina unitat estratègica tenim. Nosaltres no estem per la confrontació permanent".

Chacón diu que estan negociant i estudiant les propostes que recullen que poden significar millores per Catalunya: "Què hi anem a fer a Madrid? Obtenir el màxim de benefici per Catalunya".