Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Tània Verge: "Només sancionant clients no acabem amb la prostitució"

  • La consellera d'Igualtat i Feminismes creu que "no és el moment" de normativitzar l'ús de la flexió amb la "i"
  • Tània Verge: "És una banalització que tres homes utilitzin un pseudònim de dona"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Tània Verge: "Només sancionant clients no acabem amb la prostitució"

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, considera "il·lusori" pensar que només introduint sancions als clients, s'aboleixi la prostitució i recorda que ja està al codi penal el proxenetisme: "Si hi ha prostitució és perquè hi ha demanda". Tània Verge reclama un plantejament global i un abordatge integral de les desigualtats socioeconòmiques de base i la demanda: "Qualsevol llei que no faci un abordatge integral, qualsevol llei és deficitària". La consellera diu que és un debat complex i que hi ha diferents models: "El moviment feminista no ha tingut una resposta unànime. Es produeix fruit de la desigualtat entre homes i dones".

"Vox dóna una pàtina de validació a delictes d'odi"

Tània Verge diu que el partit Vox legitima el discurs d'odi de persones que volen discriminar o agredir validant delictes d'odi. Requereix una intervenció en sensibilització, sancions penals i sancions administratives: "Ens cal un reglament sancionador penal i al mateix temps sancions de tipus administratiu, econòmiques i substitutòries".

"És una "banalització" l'ús d'un pseudònim de dona als Planeta"

La consellera d'Igualtat i Feminismes qualifica de "banalitzaciól'ús d'un pseudònim de dona que han utilitzat els tres guanyadors del Premi Planeta d'enguany: "No estem en una situació d'igualtat. No estaven patint cap discriminació i per tant no tenien necessitat de fer-ho". Tània Verge també creu que no és el moment de normativitzar l'ús de la flexió amb la "i".