Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Isabel Rodríguez: "No estem fent cap gestió amb el cas Puigdemont"

  • La portaveu del Govern d'Espanya descarta deixar de banda la renovació del Poder Judicial: "De cap manera"
  • Isabel Rodríguez: "Un dels acords és saber en què no estem d'acord, ni l'amnistia ni l'autodeterminació"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Isabel Rodríguez: "No estem fent cap gestió amb el cas Puigdemont"

La portaveu del Govern d'Espanya i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, diu que des del Govern espanyol no s'està fent cap gestió per buscar una sortida a la situació de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont: "La nostra relació és amb el govern de la Generalitat. Aquest senyor està fora del país i no representa cap institució".

Aquest senyor està fora del país i no representa cap institució

Unes declaracions que contrasten amb el que va afirmar l'expresident Rodríguez Zapatero a l'última entrevista amb la Gemma Nierga.

En una entrevista al 'Cafè d'idees', Rodríguez relega tota l’acció a la justícia "en els termes que consideri" i afegeix que mantenen una molt bona relació institucional amb el president Pere Aragonès, "ho vull subratllar", ha destacat. La portaveu de l'executiu de l'Estat considera que els indults mostren la voluntat de diàleg del Govern d'Espanya.

Relacions bilaterals

Sobre la relació bilateral entre Catalunya i l'Estat, Isabel Rodríguez ha deslligat el traspàs de Rodalies dels pressupostos de l'Estat. Ha afegit que es treballa en una reunió del grup de treball entre Govern i la Moncloa "entorn del 20 d'octubre" per les tasques tècniques per avançar amb el tema de Rodalies.

Amb relació a la taula de diàleg, Rodríguez assegura que han fixat una metodologia per recuperar l'afecte entre els catalans: "Un dels acords és saber en què no estem d'acord, no compartim ni l'amnistia ni l'autodeterminació. El nostre marc és la Constitució i l'Estatut". La portaveu del govern diu que cal deixar de banda les discrepàncies i tenir com a prioritat el que ens uneix i posa d'exemple els pressupostos: "Són les coses que interessen a la ciutadania".

Disposats a seguir parlant de l'ampliació de l'aeroport

Isabel Rodríguez condiciona el projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat a un consens polític i social i diu que "no seria incompatible" amb la protecció mediambiental i la sostenibilitat: "Aquest govern hi té un clar compromís i existeixen imperatius legals. Estem disposats a seguir-ne parlant".

La portaveu del govern retreu al vicepresident Puigneró que no traslladés a les diferents administracions els acords del dos d'agost i l'anima a recollir "tots els consensos" per tirar endavant l'ampliació.

Els òrgans constitucionals han de ser renovats "per imperatiu legal"

Isabel Rodríguez descarta deixar a banda la renovació del Consell General del Poder Judicial de la resta de renovacions: "De cap manera". Rodríguez diu que no és una qüestió de gustos, que tots els òrgans constitucionals han de ser renovats "per imperatiu legal" i no és opcional "ni el desig del Sr. Pablo Casado". Rodríguez ha destacat que celebren que el Partit Popular obri la porta a la renovació que afecta, diu, al prestigi internacional d'Espanya: "Tant de bo puguem concloure l'acord com més aviat millor".