Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Meritxell Budó: "Junts té una proposta ferma per a la taula de diàleg"

  • L'exconsellera de Presidència a favor de l'ampliació de l'aeroport: "No podem aturar les eines que ens han de fer créixer"
  • Meritxell Budó: "Des de Junts hem proposat fer front comú per negociar els pressupostos de l'Estat"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Meritxell Budó: "Junts té una proposta ferma per a la taula"

La secretaria d'Atenció Sanitària i Participació en el Departament de Salut i exconsellera de la Presidència, Meritxell Budó, afirma que Junts per Catalunya no modificarà la seva proposta de persones per a la taula de diàleg: "Junts té una proposta ferma i sòlida per a la taula, que m'agrada més dir-ne 'de negociació'". En una entrevista al 'Cafè d'idees', Budó diu que "hi volem ser" i que la taula ha de permetre resoldre un conflicte polític. L'exportaveu del govern defensa que les persones nomenades per Junts són les persones que podia nomenar i que hi ha "un acord escrit i signat" que diu que serà aprovat pel govern, no que hagin de ser membres del govern. Budó afirma que va ser el govern espanyol qui va vetar els noms proposats per Junts.

"Un aeroport de primera divisió"

Meritxell Budó defensa el projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat per convertir-lo en un aeroport intercontinental: "No podem aturar les eines que ens han de fer créixer com a país". L'exportaveu del govern diu que s’ha de seguir negociant i posar sobre la taula que Catalunya tingui un aeroport de primera divisió i no només un de 'baix cost' vetllant per l'equilibri ecològic.

"És igual que siguin 13 i nosaltres 4"

L'exconsellera de la Presidència considera que Junts per Catalunya ha de negociar els pressupostos de l'Estat i defensa fer front comú amb Esquerra: "Des de Junts hem proposat fer front comú. La xifra de si som 13 o 4 no ha de ser l’excusa per no fer-lo". Budó afegeix que li consta que la seva formació política al Congrés de Diputats està valorant negociar i presentar esmenes "el que no vol dir donar-hi suport".

Les escoles que segreguen per sexe fomenten el sexisme

Amb relació a la retirada dels concerts econòmics a les 11 escoles que segreguen per sexe a Catalunya, l'exconsellera defensa que no es renovin perquè és un model que fomenta el sexisme: "Estic d'acord amb acabar amb els concerts perquè és un mandat del Parlament. El Govern l'encerta".