Enlaces accesibilidad
21,2 ºC a l'Estartit

L'aigua del mar tan càlida com al juliol

  • La temperatura superficial de l'aigua a l'Estartit és de 21,2 ºC, és a dir, 2,3 graus més alta a l'habitual per aquestes alçades de l'any

  • A les platges de Barcelona l'aigua frega els 23 ºC, igual que a la Costa Daurada

Per

Evolució de la temperatura de l'aigua del mar a l'Estartit respecte la mitjana climàtica (1973-2017)

Si aquests dies de bonança diürna us banyeu a la platja, us trobareu l'aigua del mar tan càlida com a principis del mes de juliol. Així ho confirma l'observador Josep Pascual que diàriament recull dades de temperatura de les aigües a l'Estartit.

Aquesta setmana, en aquest punt de la Costa Brava, la temperatura superficial de l'aigua és de 21,2 ºC, és a dir, 2,3 graus més alta a l'habitual per aquestes alçades de l'any. De fet, tal com mostra la gràfica hauria de començar a baixar dels 19 ºC. Així doncs, la temperatura observada aquesta setmana equival a la de la primera setmana de juliol.

Evolució de la temperatura de l'aigua del mar a l'Estartit respecte la mitjana climàtica (1973-2017)

L'explicació d'aquest fet pot estar en haver tingut poques situacions de vent de tramuntana i, per tant, amb un mar poc alterat durant les últimes setmanes. Un mar més mogut comporta que les diferents capes que trobem al mar mes barregin i que l'aigua es refredi. A més, la bonança que ha fet durant les últimes jornades, amb forces estones de sol, ajuda a que la capa surperficial del mar s'escalfi.

Gairebé en tot l'estiu, la temperatura de l'aigua del mar ha estat per sobre la mitjana climàtica, i a mitjans de juliol va fregar els 25ºC, just després de la primera gran calorada estival. 

A la resta del litoral català l'aigua encara està més temperada. A la platja de la Barceloneta, segons l'última observació de Diego Lázaro, la temperatura de l'aigua encara frega els 23 ºC, igual que a la Costa Daurada. Probablement al Delta de l'Ebre encara sigui més alta. 

Temperatura actual de l'aigua del mar (ºC)