Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Jordi Cañas: "Puigdemont és un actor central, però marginal"

  • L'eurodiputat acusa Pedro Sánchez de ser "un mentider compulsiu" i d'haver-los traït amb els pressupostos
  • Jordi Cañas: "Parlar en castellà a Catalunya no és cap anomalia"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Jordi Cañas: "Puigdemont és un actor central, però marginal"

L'eurodiputat per Ciutadans al grup Renew Europe, Jordi Cañas, diu que Carles Puigdemont no li interessa "per res del món" i lamenta les paraules de divendres en el Cafè d'Idees de José Luis Rodríguez Zapatero a qui qualifica de 'gerro dels xinesos': "Buscar una escletxa legal per a algú que es fuga, trenca el principi d'igualtat davant la justícia". A l'entrevista del 'Cafè d'idees', Cañas considera que s'ha equivocat sovint pensant que Puigdemont seria entregat a Espanya: "Com endeví no l'he encertat, no hi ha una 'justícia europea', és molt garantista i es tracten de manera asimètrica les ordres de detenció. Cap tribunal ha d'entrar a fer un judici, no ha d'entrar en el fons".

"Pedro Sánchez és un mentider compulsiu"

Amb relació a l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat d'enguany, Jordi Cañas, acusa el president Pedro Sánchez de "mentider compulsiu" i d'haver-los "traït" en la tramitació de l'any passat: "Després del cost que va significar la pandèmia, l'any passat ens vam asseure a negociar i ens van faltar al respecte i el que no m'agrada és que em prenguin el pèl". Cañas explica que pels nous comptes no els han contactat.

"Això no és un sol poble, és una societat plural".

Jordi Cañas afirma que Ciutadans sempre ha tingut a tothom en contra perquè han defensat els mateixos drets per a tots i que no hi pot haver ciutadans de primera i segona. l'eurodiputat diu que la societat no pot orbitar en funció del que diuen els separatistes: "Això no és un sol poble, és una societat plural, sense anomalies i parlar en castellà a Catalunya no és cap anomalia. Dir-ho era revolucionari l'any 2006 i encara ho és a Espanya el 2021"

"Hi ha una estratègia per a fer desaparèixer a Cs"

L'eurodiputat per Ciutadans assegura que hi ha una estratègia "perfectament dissenyada" per a fer desaparèixer a Ciutadans i posa d'exemple determinats moviments del Partit Popular com els fitxatges de Lorena Roldan o Toni Cantó. Cañas defensa que en una democràcia liberal són necessàries formacions centristes com Ciutadans: "No em preocupa l’absorció, sinó les conseqüències que té. Partits com Ciutadans ajuden que els extremistes no condicionin la política".