Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Gerardo Pisarello: "El PSOE té dubtes amb la reforma del delicte de sedició"

  • El diputat d'En Comú Podem critica al jutge Pablo Llarena: "No busca la imparcialitat sinó la revenja"
  • Amb relació a la taula de diàleg, afirma que existeixen converses amb el govern català més enllà de la taula de diàleg
  • Gerardo Pisarelo: "La inviolabilitat de Joan Carles I no és una carta blanca per delinquir"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Gerardo Pisarello: "El PSOE té dubtes amb la reforma del delicte de sedició"

El diputat de En Comú Podem i secretari primer de la Mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, assenyala els dubtes del PSOE per la reforma del delicte de sedició. Pisarello és contrari a trigar més temps a reformar-lo per afavorir una desjudicialització de la política i alerta que hi ha un sector del poder judicial que vol desestabilitzar la legislatura: "Des de la Sala Segona del Tribunal Suprem s'intentarà desestabilitzar aquesta legislatura".

Pisarelo creu que l'"extrema dreta i la dreta judicial" avançaran i posa d'exemple el paper del jutge Pablo Llarena: "El que fa el jutge Llarena no ho entenen ni a Alemanya ni a Bèlgica, no busca la imparcialitat sinó la revenja".

"Hi ha diàleg", més enllà de la taula

Gerardo Pisarello diu que existeixen converses i canals de comunicació amb el govern català més enllà de la taula de diàleg: "Les converses existeixen, s'ha reconegut que hi ha un conflicte polític". Pisarello considera que hi ha mesures per afavorir el diàleg com el compliment de l'addicional 3a de l'Estatut, les taules bilaterals,  la taula de diàleg i el mateix Congrés de Diputats. El diputat d'En Comú Podem diu que Junts viu en una mena "d'esquizofrènia", de vegades, amb la temptació de fer esclatar tot intent de diàleg i també demana al Govern de l'Estat mostrar la disposició a negociar.

Habitatge: "Que hi hagi un mínim de competència estatal"

Amb relació a la reforma de la Llei de l'habitatge el diputat d'En Comú Podem diu que es pretén que la llei fixi unes normes mínimes a escala estatal, respectant les competències que tenen les comunitats autònomes: "Que es pugui declarar que hi ha zones tensionades o donar més competències als ajuntaments". Pisarello diu que s'ha de buscar quines eines té l'Estat perquè a les comunitats que no es tingui la voluntat de regular, l'Estat hi pugui intervenir i posa d'exemple Galícia, Madrid o Andalusia. Pisarello retreu al PSOE que sigui molt més susceptible a la pressió dels grans lobbies.

"La inviolabilitat del monarca no és una carta blanca per delinquir"

Gerardo Pisarello diu que li semblaria un "frau i una vergonya" que la fiscalia acabés arxivant les causes contra Joan Carles I, de qui diu que la inviolabilitat que tenia no era una carta blanca per delinquir. Pisarello considera que el Ministeri d'Hisenda no ha estat tan estricte com és en altres casos i que el partit socialista "no està col·laborant". Pel diputat de En Comú Podem les monarquies són institucions cada cop més minoritàries i anacròniques.