Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Artur Mas: "Ni l'amnistia ni el referèndum sortiran de la taula de diàleg"

  • L'expresident de la Generalitat considera que Pere Aragonès va fer bé fent costat a Carles Puigdemont a Sardenya
  • Artur Mas: "L'arribada de Pablo Casado amb Vox al govern d'Espanya seria dolent per Catalunya"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Artur Mas: "Ni l'amnistia ni el referèndum sortiran de la taula de diàleg"

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, es mostra escèptic amb la taula de diàleg i diu que no en sortiran ni l'amnistia ni el referèndum: si el president Pere Aragonès diu que n'ha de sortir l'amnistia i el referèndum, la meva sensació és que això no sortirà". Artur Mas afirma que malgrat tot s'ha d'intentar i diu que ell sempre ha estat partidari del diàleg. A l'entrevista del 'Cafè d'idees', Mas ha dit que si des del principi del procés sobiranista hi hagués hagut la taula de diàleg, les coses haurien anat "molt diferent" i assenyala que la resposta que es va trobar quan era president va ser sempre "un no com una casa de pagès".

"No vaig escoltar Casado. He de protegir la meva salut"

Artur Mas diu que no va escoltar el discurs de Pablo Casado a la Convenció del PP per "protegir la seva salut". L'expresident pensa que l'arribada de Pablo Casado amb VOX al govern d'Espanya seria dolent pels independentistes i per Catalunya en general: "Cada dia competirien per a veure qui la faria més grossa".

"Probablement hauria anat a fer costat a Puigdemont"

Amb relació a la detenció de l'expresident Carles Puigdemont a Sardenya, Artur Mas diu que hauria fet com Pere Aragonès i hauria anat a fer-li costat: "Els presidents que hem sigut del país som com un patrimoni col·lectiu i requereix una resposta política. Mas recorda que ell mai va ser partidari d'anar a manifestacions perquè era "president de tots".

"Admetem que posar data va ser un error"

Artur Mas admet que posar 18 mesos de termini per a "fer la independència" va ser un error, tot i que defensa que no va ser una mentida: "No es va dir que seríem independents en divuit mesos sinó que havíem d'estar preparats". L'expresident afegeix que n'assumeix la responsabilitat: "Si s'han d'assumir responsabilitats per un error, em sembla que jo ja els he assumit tots".