Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Cafè d'idees - Santi Rodríguez: "No hi ha disputes sobre el lideratge al PP"

  • El secretari general del PP a Catalunya demana respecte pels que no volen ni amnistia ni autodeterminació
  • Santi Rodríguez: "Ayuso mai s'ha postulat per liderar el PP en l'àmbit d'Espanya"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Santi Rodríguez: "No hi ha disputes sobre el lideratge al PP"

El secretari general del PP a Catalunya, Santi Rodríguez, diu que Pablo Casado és el líder indiscutit del Partit Popular i recorda que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, mai s'ha postulat per liderar als populars en l'àmbit nacional: "Díaz Ayuso, Núñez Feijó, Fernández Mañueco, Moreno Bonilla, tots compartim a Pablo Casado com a líder del partit". En una entrevista al 'Cafè d'idees', Santi Rodríguez diu que en un acte com el de la convenció nacional dels populars "qualsevol cosa et porta a una determinada situació" i recorda que els aplaudiments més grans se’ls van endur els "Palmeros" de l'Illa de La Palma.

"No vull ni l'autodeterminació ni l'amnistia. Se'm pot respectar?"

Santi Rodríguez defensa que Catalunya no és una nació i argumenta que els qui ho defensen ho fan per, tot seguit, reclamar la independència: "el que es pretén no és reconèixer Catalunya com a nació, volen negar l'existència d'una altra nació". Rodríguez considera que el concepte de plurinacionalitat "és un invent" del PSOE" i demana que es respecti el dret a no voler ni l'amnistia ni l'autodeterminació que diu, només tenen les antigues colònies.

"Avui no es jutja a Puigdemont"

Arran de la vista de Puigdemont davant del jutge aquest dilluns, el secretari general dels populars a Catalunya diu que avui no es jutja a l'expresident Carles Puigdemont a Itàlia i assegura que si s'aprova o no l'extradició, no és un menysteniment de la justícia espanyola. Rodríguez diu que les extradicions es produeixen quan els delictes tenen similituds amb el país d'origen: "Potser valdria fer una mica d'homogeneïtzació dels delictes a la Unió Europea".

"No està en dubte el lideratge d'Alejandro Fernández"

Amb relació al lideratge del Partit Popular a Catalunya, Santi Rodríguez diu que Alejandro Fernández seguirà al capdavant del partit: "És el president i entoma el resultat de 14F i assumeix que és un molt mal resultat". Rodríguez afirma que el partit a Catalunya no necessita ajuda del partit en l'àmbit estatal sinó l’ajuda del partit i reimplantar-lo al territori, que diu, ha quedat molt malmès.