Enlaces accesibilidad
Desmarcats

Adolf Priante: "Encara estic aprenent, però estic content perquè crec que puc millorar"

Notícies Desmarcats 

  • És el millor arquer de la Lliga Catalana en la modalitat d'aire lliure
  • Entrevista al Desmarcats, amb Marc Martín | La 2

Per

Desmarcats - Adolf Priante, arquer

Avui al plató del Desmarcats ens ha visitat l’arquer Adolf Priante. Aquesta temporada ha estat el millor arquer de la Lliga Catalana en aire lliure i ha guanyat el Campionat de Catalunya Round 900, així com el Campionat de Catalunya 2D. A més, ha rebut dues medalles de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya en ser l’arquer que millor puntuació va fer en aquestes dues competicions en categoria sènior i amb un arc nu, que està desproveït de mira i estabilitzadors.

Fa només 6 anys que competeix, tot i que sempre li ha agradat la disciplina. Tots es pregunten què hauria passat si hagués començat molt abans a preparar-se. El que està clar és que, com a artista que és –pintor i dibuixant– aplica la paciència, la metodologia i la disciplina de la seva professió a l’esport; així com les ganes d'aprendre, en tots els àmbits.

Amb marge de millora i ganes d'aprendre

Tot i ser el millor arquer de la Lliga Catalana en aire lliure i haver guanyat dos Campionats de Catalunya, confessa que està per sota de companys que fa molt més temps que practiquen aquesta disciplina: "Trobo que fa pocs anys que tiro amb arc, és a dir, hi ha molts companys que fa molt més temps que ho practiquen; encara estic aprenent, però estic content perquè crec que puc millorar", ha confessat al programa. Aquestes ganes de superar-se l'han portat a competir de la categoria veterà a la sènior, a on hi ha més nivell i competitivitat.

El millor català en arc nu

Aquesta temporada, a més a més, s'ha endut dues medalles que otorga la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, per haver estat el participant amb més puntuació amb un arc nu. Es tracta d'un arc que està desproveït de mira i estabilitzadors, principalment, i amb el qual es pot fer servir una tècnica anomenada string walking "es tracta de passejar, per la corda, la dactilera; segons la distància de la diana, la posem més a baix o, si està més lluny, la posem més amunt", ha explicat, tot mostrant la tècnica a plató.

A més d'arquer, artista

Existeix una correlació entre la disciplina que l'Adolf practica i la seva professió perquè en ambdues intenta ser sempre metòdicdisciplinat constant: "Sóc dibuixant, pintor, gravador, caricaturista i dono classes de dibuix i pintura", ha assegurat. Amb la il·lusió d'aprendre dia rere dia ha evidenciat aptituds òptimes, tant en el tir amb arc, com en les seves obres. Una conseqüència d'això són les més de 2.400 obres que té indexades a la seva web particular i els 700 retrats de persones que ha dibuixat al llarg de la seva carrera com a artista. Ara, a més, ensenya a altres persones a desenvolupar l'esperit artístic que porta dins. Faci el que faci, ho farà bé, perquè tot ho fa des d'una mirada crítica i constant, que el manté sempre treballant en la millora personal.