Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Alícia Romero: "El Govern no ha sigut prou contundent amb la violència"

  • La portaveu del PSC defensa que Carles Puigdemont respongui davant la justícia espanyola
  • Alícia Romero: "Hi ha molta gent a les universitats de 70 o 75 anys que treballa i que ha de seguir treballant"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Alícia Romero: "El Govern no ha sigut prou contundent amb la violència"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, considera que el Govern de la Generalitat no ha sigut pou contundent a l'hora de condemnar la violència que s'ha viscut a Barcelona durant les festes de la Mercè. En una entrevista al 'Cafè d'idees', Romero ha demanat al Govern català treballar més i no continuar amb els retrets: "Hem demanat la compareixença del conseller d'Interior per saber perquè passa". La portaveu socialista diu que la violència d'aquestes nits no tenen cap relació amb independentistes: "hi ha persones que surten i que ho aprofiten", però retreu al Govern que hagi deixat a la policia "als peus dels cavalls".

"Puigdemont haurà de respondre davant la justícia espanyola"

La portaveu del PSC diu que Carles Puigdemont haurà de respondre, tard o d'hora, davant la justícia espanyola: "El que tocaria és que se sotmetés, en un moment o altre, davant la justícia". Romero argumenta que és on "presumptament" va cometre els delictes. Afegeix que és injust que les persones que sí que es van presentar davant dels tribunals hagin anat a la presó i altres no. "Hem de demanar al president Puigdemont el mateix que demanem als altres, em semblaria injust, Tocaria respondre davant de la justícia", ha matisat.

"Catalunya és una nació"

Amb relació a la taula de diàleg, Romero considera que és una taula "entre governs" i que és un problema del president Pere Aragonès que no hi sigui representat Junts per Catalunya: "El problema el té el president Aragonès, ell té un problema intern perquè hi ha una part del seu govern que no se sent implicat, el que grinyola depèn d'ell". Alícia Romero defensa que Catalunya és una nació i la taula de diàleg és entre dos governs: "Són dos governs que volen trobar una solució política per Catalunya".

"Gent de 70 o 75 anys que vol i pot seguir treballant"

Alícia Romero s'ha mostrat en la mateixa línia de les declaracions del ministre de la Seguretat Social, José Luís Escrivá, qui demana un canvi cultural per treballar fins als 75 anys. "És un debat interessant", assegura i defensa que hi ha molta gent de 70 o 75 anys que vol i pot seguir treballant i ha posat d'exemple a Ernest Maragall: "Hi ha molta gent que té 70 o 75 anys i que treballa i que ha de seguir treballant perquè té un coneixement que és interessant".