Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Ada Colau: "Si volguessin recuperar l'ampliació, que facin una consulta"

  • L'alcaldessa de Barcelona posa en dubte la candidatura dels JJOO d'hivern
  • Nega que talli l'accés a la plaça de Sant Jaume durant el pregó per evitar una xiulada
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Ada Colau: "Si volguessin recuperar l'ampliació, que facin una consulta"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que l'actitud contrària a l'ampliació de l'aeroport del Prat és majoritària i proposa a AENA que faci una consulta abans de recuperar el projecte. En una entrevista al 'Cafè d'idees', Colau es mostra molt crítica amb l'actuació de l'operadora i amb el seu màxim responsable, Maurici Lucena, que diu "va presentar l'ampliació com un ultimàtum des dels mitjans, em sembla insòlit". L'alcaldessa de Barcelona també es mostra en contra del projecte de construir una ciutat aeroportuària: "el que necessitem són projectes de la nova economia".

"No tinc por que em xiulin"

Ada Colau nega rotundament que avui es talli l'accés a la plaça de Sant Jaume durant el pregó de La Mercè per evitar una xiulada, com la que va patir fa unes setmanes a l'inici de les festes del barri de Gràcia: "És absolutament fals i és trist que Junts hagi agafat una deriva de confrontació". L'alcaldessa de Barcelona sí que ha reconegut que la xiulada de les festes de Gràcia la va afectar.

"La regulació dels lloguers està a l'acord de govern"

Amb relació a l'acord de govern entre el PSOE i Podemos, Ada Colau ha recordat que la Llei d'habitatge que reguli els lloguers està a l'acord de govern i que el president Pedro Sánchez s'hi ha compromès diverses vegades: "No m'agrada parlar de línies vermelles, no concebo una altra possibilitat que la llei tiri endavant". Colau ha reclamat que calen mesures per controlar els preus desorbitats dels lloguers a les grans ciutats que si no "segur que hi haurà conflictivitat social".

Escèptica amb els JJOO d'hivern: "No he vist res"

Ada Colau diu que ni el govern de l'Estat ni el de la Generalitat li han plantejat cap projecte per ser candidats als Jocs Olímpics d'hivern: "Només he vist declaracions als mitjans de comunicació". L'alcaldessa de Barcelona ha dit que és escèptica amb la possibilitat que hi hagi una candidatura catalana. Colau demana que no es repeteixi el que ha passat amb el projecte d'ampliació de l'aeroport i que hi hagi un debat previ entre els implicats: "parlin entre ells".

Limitació d'accés a la ciutat als vehicles amb etiqueta groga: "Per mi sí que és en ferm"

Amb relació a la limitació d'accés a la ciutat dels vehicles dièsel amb etiqueta groga a partir del gener de 2022, Ada Colau ho dona per fet i reclama a la Generalitat asseure's a negociar la concreció de la mesura: "Necessitem concretar els 'tempos'. Hem de seguir avançant en aquest camí". Colau diu que la zona de baixes emissions ha permès treure cinc-cents mil desplaçaments dels vehicles més contaminants.