Enlaces accesibilidad
Matinada de tempestes intenses

Plou on més falta fa

  • El litoral i prelitoral central i les comarques gironines, lés més beneficiades per les últimes pluges i on feia falta més l'aigua
  • Les tempestes han deixat alguns aiguats intensos acumulant 121 litres a Malgrat de Mar o 112 a Blanes

Per

Foto d'Enric Navarrete, Barcelona
Foto d'Enric Navarrete, Barcelona

Matinada de tempestes i aiguats intensos a moltes comarques. Probàblement molts i moltes us haureu desvetllat en escoltar alguns dels més de 5 mil llamps que han descarregat en diversos punts de la geografia. El pas de diverses línines de tempestes han entrat pel mar i s’ha anat estenent cap a l’interior i el nord-est.

Les precipitacions més intenses han descarregat al litoral i prelitoral, i les més abundants s’han acumulat al Maresme i a la Selva. Destaquen els 121 de Malgrat de Mar, 112 a Blanes i110 a Palafolls. Però en general a les comarques de la meitat est s’han acumulat quantitats de 20 a 60 litres.

Precipitació acumulada fins les 11h del dijous 16 de setembre

En alguns casos, els xàfecs han estat torrencials i han anat acompanyats de fortes ventades. A Sant Boi de Llobregat han registrat un cop de 116km/h.

Les precipitacions, tot i que localment ha caigut amb molta intensitat, no han fet mal perquè ha plogut en diverses tongades i, a més, ho ha fet a llocs on fa més falta l’aigua, i on l'índex de sequera és més extrem: litoral i prelitoral central i comarques gironines.

Mapa de l'estat de la sequera (Font: Meteocat)

L'episodi de les últimes hores ha deixat més de 12 mil descàrregues elèctriques, de les quals 5 mil s'han produit sobre Catalunya. D'aquestes, 368 han tocat terra, segons la Xarxa de Detecció de Llamps.