Enlaces accesibilidad
Temps violent

Espectacular pedregada a la Catalunya Central

  • La tempesta de dilluns a la tarda va provocar una forta calamarsada i pedregada entre Osona i el Berguedà
  • En alguns indrets es van recollir entre 20 i 40 litres i es van comptabilitzar prop de 18.000 descàrregues elèctriques

Per

Josep Martínez Castro | Sant Boi de Lluçanès

Una extensa tempesta va sorprendre amb xàfecs intensos i una forta pedregada i calamarsada el nord de la Catalunya Central, especialment entre Osona i el Berguedà.

A la regió del Lluçanès, diverses poblacions com Olost, Puig-reig, Sant Boi de Lluçanès, Avià, Perafita o Gironella, es van veure sorpresos per la caiguda de pedres de més de 5 centímetres de diàmetre. Una mida considerable i en alguns casos equiparable a la de nous o d'una moneda de dos euros.

Cafè d'Idees - Quina diferència hi ha entre la pedra i la calamarsa?

Al nostre correu electrònic eltemps@rtve.es també hem rebut imatges de com va evolucionar la forta tempesta. Així ens ho explica la Sònia Papell:

Les tempestes també van deixar fortes ventades i prop de 18 mil llamps i llampecs segons la Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques. La majoria, uns 12 mil, van caure a les comarques d'Osona, el Berguedà i el Bages.

Pel que fa a quantitats de precipitació, destaquen els 42 litres a Navès o els 36 a la Quar, dels quals 24 van caure en 30 minuts. També es van recollir 28 litres a Balsareny, 27 a la Pobla de Lillet o 25 a Berga.