Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Daniel Prieto-Alhambra: "La cinquena onda arribarà fins a la tardor o l'hivern"

Notícia - Cafè d'idees 

  • El catedràtic de fàrmaco-epidemiologia diu que la ràpida expansió de la variant Delta es deu que ha arribat durant la reobertura
  • Daniel Prieto-Alhambra: "Durarà molt o poc en funció de com vacunem de ràpid i com de ràpid s'infecti la gent"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Prieto-Alhambra: "La cinquena onda arribarà fins a la tardor o l'hivern"

El catedràtic de fàrmaco-epidemiologia de la Universitat d'OxfordDaniel Prieto-Alhambra, augura que la cinquena onada de la pandèmia s'estendrà fins a la tardor o l'hivern si es vacuna amb agilitat a la gent més jove i s'apliquen mesures de contenció del virus: "Durarà molt o poc en funció de com vacunem de ràpid i com de ràpid s'infecti la gent". Prieto-Alhambra també pensa que la cinquena onada hauria de ser "la darrera gran onada", si no arriba cap nova variant important.

"Si el TSJ no autoritza el toc de queda, hi continuarà havent moltes infeccions"

Amb relació a la decisió que ha de prendre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'autoritzar o no el confinament nocturn, Prieto-Alhambra demana tenir en compte els principis de salut pública que fixen que l'epidèmia s'anirà estenent: "Qui hagi de prendre aquesta mesura que tingui en compte no només els drets fonamentals sinó també els de salut pública". Daniel Prieto-Alhambra explica que de no aprovar-se mesures de restricció se seguiran veient moltes infeccions fins que els virus hagi infectat tota la població.

"El virus sempre busca una sortida"

Daniel Prieto-Alhambra compara la pandèmia amb l'arribada d'una riuada: "L'aigua sempre troba el seu camí. El virus s'arracona i es comença a ficar en població no vacunada". El catedràtic de fàrmaco-epidemiologia diu que veurem ingressos de gent jove que no està vacuna i que no tenia patologies prèvies que "haurà de lluitar per la seva vida", i també de gent vacunada que patirà i morirà.