Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Núria Marín: "No sé si el confinament era legal, però s'havia de fer"

Notícia - Cafè d'idees 

  • L'alcaldessa de l'Hospitalet considera que calen noves mesures de contenció del coronavirus
  • Núria Marín: "A la taula de diàleg s'ha de parlar de tot", creu que tothom hi planteja els seus màxims
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Núria Marín: "No sé si el confinament era legal, però s'havia de fer"

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de BarcelonaNúria Marín, defensa l'aplicació de l'estat d'alarma que el Govern espanyol va aprovar i que ara ha estat anul·lat per una sentència del Tribunal Constitucional: "Ja hem fet el confinament, penso que s'han salvat moltes vides. No sé si era legal, però s'havia de prendre". La presidenta de la Diputació de Barcelona critica la sentència per "extemporània" i per generar "molta inseguretat a la ciutadania". Marín diu que els polítics han de ser coherents, però també ho han de ser els jutges: "Si s’aproven unes normes en funció d’una realitat, ara s’hauria d’haver respectat".

"Calen noves restriccions davant del rebrot"

Núria Marín creu que el toc de queda que la Generalitat vol aplicar al municipi és "una mesura dura", però calen restriccions davant del rebrot de la pandèmia: "Hem reviscut el que va passar fa un any". Marín reconeix que l'origen del rebrot pot haver estat el relaxament de les mesures a partir de Sant Joan: "Sembla que tots fem coses que no són adequades i tornem a ser en una situació molt complexa". Marín s'ha mostrat preocupada per les repercussions econòmiques de les noves restriccions.

Defensa que a la taula de diàleg es parli de tot

Amb relació a la situació política a Catalunya Núria Marín diu que és un bon principi la reunió entre Pere Aragonès Pedro Sánchez i afirma que el PSOE fa molt temps que ha entès la realitat catalana: "He vist un canvi de mentalització de molts dirigents i moltes ganes de solucionar els problemes amb Catalunya". Es mostra sorpresa per alguns dels canvis de l'executiu de central com els de José Luis Ábalos o el canvi de cartera de Miquel Iceta i aposta pel diàleg per trobar una solució al cas de Carles Puigdemont i defensa que a la taula de diàleg es parli de tot, "com en qualsevol negociació".

Il·lussionada per presentar-se novament al 2023

L'alcaldessa de l'Hospitalet es mostra il·lusionada per presentar-se novament a les eleccions municipals del 2023: "Hi ha molts temes per treballar a l'Hospitalet, com el soterrament del tren, la transformació de la Gran Via o el Clúster Biomèdic" assenyala, i diu que li agradaria estar-hi. Núria Marín té pendent la resolució d'un cas on està imputada per una suposada trama de desviació de subvencions a l'Hospitalet, un cas que qualifica de malson i que confia que s'acabi arxivant: "És evident que no hi ha tema. M'agradaria que tot anés una mica més de pressa, confio plenament que aquest cas s'arxivarà". En el supòsit que s'acabés dictant judici oral, Núria Marín diu que serà consequent amb el que dicten les normes del PSC.