Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Martí Sarrate (ACAVE): "El toc de queda dona imatge d'inseguretat i falta de control"

  • El responsable critica que a Catalunya s'està donant una imatge d'alarmisme i inseguretat davant del turisme
  • Sarrate lamenta també la manca de coordinació estatal contra la crisi del coronavirus
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Martí Sarrate (ACAVE): "El toc de queda dona imatge d'inseguretat i falta de control"

El president de l'Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades, Martí Sarrate, critica que s'està donant una imatge d'alarmisme i inseguretat davant del turisme. Creu que mesures com el toc de queda generen una imatge d'inseguretat i falta de control, i el turisme vol seguretat sanitària. "Ens tirem pedres sobre el nostre terrat", ha dit en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga.

Reclama coordinació

Sarrate critica també la manca de coordinació estatal contra la crisi del coronavirus i la feina que ha fet el ministeri d'Afers Exteriors en els darrers mesos. Per motius com aquest, entre altres mesures, critica que el sector turístic està passant "un mal moment de salut econòmica" i que cada vegada va a pitjor.

Ajudes: insuficients i tard

El president d'ACAVE també considera que les ajudes arriben tard i són insuficients. Creu que els polítics fan promeses, però després no acaben de desencallar els temes, "no fan cas" i no prenen decisions sobre les ajudes al sector. I diu que la lletra menuda no dona dret a les ajudes "als que s'han portat bé", sinó que només les poden demanar aquells que tenen deutes.

Els mercats més importants

Sarrate explica que els mercats de França, Països Baixos, Alemanya i Anglaterra són el 43% del turisme a casa nostra. Diu que cadascun d'ells s'ha anat trobant amb diferents traves relacionades amb les mesures i restriccions, que cada cop fan més complicat que vinguin a passar uns dies de vacances a Catalunya.