Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Alba Vergés: "És una evidència el canvi d'actitud del Govern espanyol"

  • La vicepresidenta del Parlament diu que decidiran sobre el cas de Laura Borràs "quan sigui el moment"
  • Alba Vergés: "Pere Aragonès afronta un canvi d'etapa que és també un canvi polític en general"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Alba Vergés: "És una evidència el canvi d'actitud del Govern espanyol"

La vicepresidenta del Parlament i exconsellera de Salut, Alba Vergés, considera que el govern espanyol ha assumit que hi ha d'haver diàleg entre Catalunya i Espanya que s'ha de solucionar amb política. Alba Vergés diu que ara ho han assumit tot i que no ho ha volgut relacionar amb el canvi de govern: "No em posaré en els canvis que ha fet Pedro Sánchez, però és una evidència el canvi d'actitud del govern espanyol". Vergés recorda que hi continua havent una repressió "molt ferotge" i que la solució del conflicte passa per l'amnistia i el diàleg.

"Hi ha un canvi d'etapa"

Alba Vergés diu que ha assumit la vicepresidència del Parlament amb un canvi d'etapa i creu els límits del Parlament han de ser la democràciaels drets humans i exercir la voluntat de la gent: "No vénen marcats per uns serveis de la Cambra". En aquest sentit Vergés creu que el govern de Pere Aragonès afronta "un canvi d'etapa" que és també un canvi en general, propiciat per l'indult als presos: "Quan tens companyes a la presó tot és més complicat, ara és una nova etapa, d'intentar sumar".

"No sabem si s'obrirà judici oral a Laura Borràs"

Amb relació a la possibilitat que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hagi d'abandonar la cambra com fixa el reglament en cas que s'obri judici oral contra ella, Vergés diu que quan sigui el moment, decidiran si reformar el reglament: "Ningú sap quan s'obre, ni sé amb quins termes, ni conec absolutament res, quan es doni el cas, els grups s'han de pronunciar".

"Altres països ja venien els tests als supermercats"

Amb relació a la pandèmia l'exconsellera de Salut diu que no entén per què s'ha trigat tant a autoritzar la venda dels tests d'antígens a les farmàcies, quan hi ha hagut països europeus que els venen als supermercats. Vergés es mostra preocupada per la cinquena onada i creu que l'esclat de contagis no té a veure "exclusivament" amb les imatges d'aglomeracions en festivals. També recorda que un dels pitjors moments de la pandèmia va ser el tancament de la Conca d'Òdena: "Va ser un punt d'inflexió".