Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Dr. Roger Paredes: "Les noves mesures són bones, però no suficients"

  • El doctor Roger Paredes aposta per tancar els interiors dels restaurants o recuperar el toc de queda
  • Roger Paredes: "En aquests moments hem de baixar la capacitat de transmissió"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Dr. Roger Paredes: "Les noves mesures són bones, però no suficients"

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, el doctor Roger Paredes, veu "molt necessari" incrementar les restriccions contra el coronavirus a Catalunya. Considera que les noves mesures anunciades ahir, (tancar tota activitat a les 0:30h o la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones) són positives, però insuficients davant l'esclat de contagis. El Dr. Paredes demana incrementar les restriccions tancant els interiors dels restaurants o recuperar el toc de queda: "El que hem fet malament és pensar que això ja estava. Som el país número 1 a Europa en nivell de transmissió".

"La vacunació redueix la transmissió un 80%"

El doctor Paredes defensa que no s'aconseguirà la immunitat de grup: "Amb aquest virus no serà possible perquè no aconseguirem que deixi de transmetre's. Aquest coronavirus seguirà entre nosaltres". Tot i això, creu que la vacunació aconsegueix que el virus passi a afectar-nos "com un refredat" i tenim menys possibilitat d'acabar a l'UCI. Paredes també defensa mantenir l'ús de les mascaretes, "sempre a l'interior i a l'exterior si estem a prop d'altres persones".

"Tothom és víctima en una pandèmia"

Amb relació a la tendència de nous contagis els dies vinents, el Dr. Paredes apunta que els ha sorprès la velocitat de transmissió de la variant Delta i que si no s'actua, s'arribarà a 100 ingressos hospitalaris al dia i 20 ingressos a l'UCI en pocs dies: "Estem obrint noves plantes, estem doblant guàrdies, els CAP han col·lapsat, no es poden fer rastrejaments". El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol detalla que un 20% dels joves de Catalunya haurien d'estar confinats, però que ara no és possible.

"Fem recerca per coses així"

Amb el doctor Roger Paredes, veiem un vídeo que ell té posat al seu canal de Twitter on es veu un nen que, gràcies a un aparell, pot sentir per primera vegada la veu dels seus pares: "Darrere d'aquest vídeo hi ha molta recerca".