Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Luz Guilarte: "El suport als indults és un estat d'opinió creat pel PSOE"

  • Luz Guilarte, presidenta del grup municipal de Ciutadans a Barcelona, confia que Rivera no entrarà al PP
  • Acusa l'independentisme d'espiar nens a les escoles per mesurar el seu ús del català al pati
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Luz Guilarte: "El suport als indults és un estat d'opinió creat pel PSOE"

Luz Guilarte, presidenta del grup municipal de Ciutadans a Barcelona, ha afirmat que el PSOE està creant un estat d'opinió favorable a la concessió dels indults. La realitat, ha insistit, és que la majoria de la gent, fins i tot votants socialistes, està "emprenyada", i considera que aquesta mesura ha fet molt de mal a l'Estat i a la democràcia.

El futur de Rivera a prop del PP

Luz Guilarte, preguntada pel possible apropament d'Albert Rivera, exlíder del C's, al Partit Popular, ha recordat que Rivera és ara un professional que pot assessorar i col·laborar amb qui cregui oportú. Creu que mantindrà la seva paraula quan va dimitir i va afirmar que deixava la política. També ha confessat que ella no ha tingut cap oferta per canviar de partit i que tampoc ho faria.

L'espionatge nacionalista

La membre de l'executiva nacional de Ciutadans ha acusat l'independentisme de fiscalitzar la vida dels catalans per descobrir qui no ho és prou. Ha definit com a "espionatge" l'informe presentat per Plataforma per la Llengua, subvencionada per la Generalitat, on es va descriure que els nens, al pati, "no parlen suficient en català".

Valls el deslleial

Luz Guilarte ha definit Manel Valls com "deslleial" per no respectar el pacte de coalició que el seu partit tenia amb C's a l'Ajuntament de Barcelona, pacte que es va trencar quan Valls va donar suport a Ada Colau per seraAlcaldessa. Ha negat conèixer el pacte que Collboni va admetre haver signat amb el polític francès per tenir els seus vots a favor.

Tripartit "de facto" a l'Ajuntament de Barcelona

La presidenta del grup municipal de Ciutadans a Barcelona ha descrit l'actual de govern de Colau com "un tripartit de facto", amb el pacte de legislatura entre Barcelona en Comú i el PSC amb el suport constant d'ERC. Ha acusat l'alcaldessa de no voler parlar amb ella i de menstenir totes les iniciatives que es proposen des del seu partit.