Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Dolors Sabater: "No m'han agradat les primeres setmanes de govern"

  • La diputada de la CUP al Parlament recorda que el seu suport a ERC no és un xec en blanc
  • Demana un referèndum sobre la candidatura pels Jocs Olímpics d'hivern de 2030
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Dolors Sabater: "No m'han agradat les primeres setmanes de govern"

Dolors Sabater, diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, ha assegurat que no li han agradat les primeres setmanes de govern. Ha retret al president Aragonès les imatges "d'una pretesa normalització i desescalada del conflicte" amb el Rei o Pedro Sánchez. Segons Sabater, aquests gestos fan veure, als ulls d'Europa, que el conflicte s'està resolent, "però no és veritat", ha insistit.

El retorn del "peix al cove"

La diputada de la CUP ha criticat l'actitud de Pere Aragonès negociant millores "en termes autonòmics", perquè suposa un retorn al "peix al cove de fa uns anys". Ha recordat que la CUP està radicalment en contra d'aquesta estratègia i ha acusat el Tribunal Constitucional de retallar qualsevol millora social que s'aconsegueix des del Parlament de Catalunya, com la llei per regular els lloguers.

Un xec que no és en blanc

Dolors Sabater ha reafirmat que el seu pacte de govern amb ERC "no és un xec en blanc" de cara a aprovar uns futurs pressupostos. Ha recordat que més enllà de la part vinculada al procés, també hi ha tota una agenda social i econòmica que ha d'incloure una futura renda bàsica, la creació d'una comercialitzadora d'energia pública, l'expropiació de pisos de fons voltors o el rescat social de les famílies més vulnerables.

Les potes de la taula de diàleg amb l'Estat

La presidenta del grup parlamentari de la CUP ha criticat que Pere Aragonès no deixi clar que a la taula de diàleg ha de servir per debatre el dret d'autodeterminació i l'amnistia. De fet, ha mantingut que el seu partit no hi creu en aquesta fórmula, i ha reivindicat l'embat democràtic com actitud permanent per part de l'independentisme.

Un referèndum sobre els Jocs Olímpics

Dolors Sabater ha recordat que el seu partit no dona suport a la candidatura catalana per acollir els Jocs Olímpics d'hivern de 2030. Ha demanat un referèndum, que està signat a l'acord d'investidura amb ERC, a les zones on tindria lloc. La diputada de la CUP ha assegurat que "hi ha molta opacitat" sobre aquesta iniciativa i ha posat en dubte que puguin significa una millora de l'economia de la zona.