Una especialista financera de 35 anys en busca d'amor i aventura
- En el vuitè programa d'Amor Gastronòmik, l'Èrica busca una noia amb qui compartir la seva passió per l'esport.
- Una realfooder que és higienista bucodental, una noia d'origen francoargentí i una estudiant de Dret i Ciències Polítiques faran tot el possible per seduir l'estómac de la gastronòmika.
- Amor Gastronòmik, el primer "dating" culinari en què l'amor s'amaga darrere de tres plats.
La gastronòmika
L'Èrica és una dona molt social, divertida i xerraire. Té 35 anys, és especialista financera en una ONG i viu sola en un àtic amb terrassa del Raval de Barcelona.
És supermaniàtica de l'ordre, el desordre la posa molt nerviosa. No suporta l'egoisme exagerat, les persones molt reservades i les persones que fan soroll mentre mengen. Li encanta fer esport, es considera una noia aventurera i li agrada molt viatjar.
Explica que moltes vegades la primera impressió que dona és de xunga i això no li agrada gens. "M'han dit moltes vegades que semblo una xula de platja que lligo amb totes i no és veritat, jo no soc així."
L'Èrica fa un any que està sense parella després d'una relació de tres anys i busca una noia que sigui esportista, comunicativa, humil i més jove que ella. Les seves armes de seducció són la simpatia i les ganes de riure tota l'estona. Per ella una cita ideal seria prendre unes cerveses en alguna festa major, ballar i acabar a casa d'alguna de les dues.
Li encanta menjar picant i el pernil ibèric, no suporta les bledes i és al·lèrgica als cargols.
Les pretendentes i les receptes
La Cecilia, la Glòria i la Míriam volen conquistar el paladar de l'Èrica RTVE
Les seves pretendentes són la Cecilia, una noia d'origen francoargentí; la Glòria, una estudiant de Dret i Ciències Polítiques, i la Míriam, una realfooder que és higienista bucodental.
La Cecilia prepara un plat de salmó marinat sobre una base de moniato que anomena "Salmó i aventura". El procés de preparació és senzill i l’acompanya d'una nota.
La Glòria és vegana. Elabora un plat de curri de tofu amb verdures i un bol d'arròs amb mango que acompanya d’un cargol de mar perquè l'Èrica tingui alguna pista sobre ella, ja que li encanta el mar i caminar per la platja. La Glòria explica que amb aquesta recepta ja ha conquistat altres noies.
La Míriam cuina un poke bowl de salmó i mango, una recepta ràpida i saludable que acompanya d'unes catànies amb bombons i una nota amb un poema d'Elvira Sastre.
A l'Èrica li agraden els tres plats. Tot i això, decideix quedar-se el "Salmó i aventura" de la Cecilia. Valora que el producte sigui fresc i estigui ben presentat i el títol del plat li fa pensar que poden congeniar. El plat de curri amb verdures i tofu de la Glòria és el que troba més atractiu i li encanta, tot i que hi troba a faltar una nota. El poke bowl de salmó i mango de la Míriam el troba correcte, la nota amb el poema d'Elvira Sastre li fa gràcia, però el bol li sembla hortera.
Els plats de les gastronòmiques RTVE
La cita
A l'Èrica li encanta la Cecilia des del primer moment que la veu. "Que guapa!" Confessa que se sent molt atreta per les noies argentines.
Durant la cita parlen del motiu pel qual l'Èrica ha triat el seu plat i de la passió que tenen totes dues per viatjar. I la Cecilia desvela l'ingredient secret que fa servir per donar un toc tan especial al "Salmó i aventura".
La Cecilia troba fascinant que l'Èrica treballi per a una ONG i l'Èrica es queda bocabadada quan la Cecilia li explica que és cambrera d'un bar del Raval que és molt a prop de casa seva.
Totes dues tornen per prendre les postres juntes, ja que tenen moltíssimes coses en comú i es volen conèixer més.
L'Èrika i la Cecilia tenen una cita RTVE