Enlaces accesibilidad
Desmarcats

Núria Vilarrubla: " Penso en buscar la meva millor navegació, perquè els resultats són circumstancials"

Notícies Desmarcats  
  • La palista competirà a Tòquio els seus primers Jocs Olímpics en la modalitat C1 d'eslàlom
  • Entrevista al Desmarcats, amb Marc Martín | La 2 i Ràdio 4

Per

Desmarcats - Núria Vilarrubla, palista

Avui ens ha visitat al plató del Desmarcats Núria Vilarrubla, palista catalana. És a un mes de competir els seus primers Jocs Olímpics a Tòquio. Es va quedar a les portes de competir els Jocs de Rio, però, finalment, el passat mes d'octubre va disputar el preolímpic on va aconseguir l'última plaça espanyola disponible per viatjar al Japó. Competirà en la modalitat C1 d'eslàlom, on intentarà igualar en resultats la seva referent esportiva Maialen Chourraut, que va aconseguir l'or a Rio 2016.

Ve de família

No és casualitat que Núria Vilarrubla s'hagi aficionat des de ben petita al piragüisme. Aquesta disciplina és tradició familiar i la participació de la mateixa als Jocs Olímpics també ho és. I és que, fins i tot la seva tieta, té un passat com a àrbitre en aquesta competició. Orgullosos duen estar tots plegats de poder veure la palista competir a Tòquio després de quedar-se a les portes d'anar a Rio 2016: "La família segur que estarà molt contenta de poder-ho veure; llàstima que no puguin acompanyar-me físicament, però segur que em seguiran de prop, perquè és un esdeveniment que també els hi fa molta il·lusió".

Debut, el 28 de juliol

La família de Núria Vilarrubla té fixat el 28 de juliol al calendari, moment en que debutarà a Tòquio. Serà el moment més esperat després de tants anys d'esforç i sacrifici. El fet de no anar als Jocs Olímpics de Rio li va suposar un moment de frustració en la seva trajectòria esportiva que va afectar-la quan intentava obtenir bones puntuacions per aconseguir plaça per Tòquio. Poques victòries va aconseguir durant de següents dos anys, fins que va aconseguir refer-se fins a ser anomenada com la millor piragüista en 2019 per la Federació Espanyola. En aquesta tònica havia de disputar el preolímpic que, per la Covid-19, es va acabar disputant el passat octubre on va aconseguir plaça per viatjar al Japó. La palista ens ha explicat les dates més destacades en el seu calendari olímpic: "Marxem el divendres dia 2. Farem uns quants dies d'aclimatació i comencem els entrenaments oficials el dia 8 per després desplaçar-nos a la Vila Olímpica el dia 20 i preparar-me per competir el dia 28 de juliol".

En la cerca de la millor navegació

Quan falta un mes perquè comencin els Jocs Olímpics, la palista va amb unes clares intencions a Tòquio: "Sobretot en el que més penso és en anar a buscar la meva millor navegació perquè els resultats són circumstancials". Vilarrubla anirà amb aquestes expectatives perquè té clar que el seu rendiment és correcte i haurà de veure quines són les seves possibilitats i els condicionants en aquesta prova, en el seu debut en uns Jocs Olímpics.