Enlaces accesibilidad
Desmarcats

Jofre Cullell: "L'objectiu és aconseguir diploma"

Notícies Desmarcats  
  • Competirà als Jocs Olímpics de Tòquio en les proves de BTT
  • Entrevista al Desmarcats, amb Marc Martín | La 2 i Ràdio 4

Per

Desmarcats - Jofre Cullell, ciclista de muntanya

Avui al Desmarcats hem parlat amb Jofre Cullell, ciclista de muntanya que competirà als Jocs Olímpics de Tòquio. És un dels tres representants de la Federació Espanyola de Ciclisme en les proves de BTT. Estarà acompanyat de Rocío del Alba García i David Valero. El ciclista català és segon a Espanya en el rànquing UCI (Unió Ciclista Internacional) després de competir, la darrera temporada, en la categoria elit amb PMX Racing Team, fet que el va permetre accedir a plaça olímpica. Amb la seva participació en els Jocs Olímpics, manté representat el ciclisme català des de Sidney 2000.

Objectiu Tòquio

A poc més d'un mes perquè comencin els Jocs Olímpics, el ciclista català, Jofre Cullell ha confessat al Desmarcats que té ganes de competir a Tòquio: "Després de l'última Copa del Món -on vaig poder estar amb els millors- vaig molt motivat i l'objectiu és aconseguir el diploma". Tot i que no es posa límits: "Si puc arribar a estar més endavant intentaré lluitar per medalla".

Un circuit fet a mida

El ciclista ja coneix el circuit que trobarà a Tòquio, des que va competir a l'Europeu de 2019. El català assegura que el circuit comença amb una sortida en línia recta bastant llarga i que, després d'una pujada, hi ha dues opcions per escollir per després trobar-se un corriol "on és molt important la col·locació i la tècnica". Després de valorar les característiques del relleu on competirà aquest estiu, confessa: "És un circuit que s'adapta bastant a mi i tinc possibilitats".

Millorar per sommiar

Des que era petit, Jofre Cullell té un estil peculiar pel que fa al seu posicionament sobre la bicicleta: es mou molt. Tot i treballar-ho amb el seu entrenador i mirar d'evitar lesions, assegura que també ho està fent amb la seva dietista: "Estem mirant com canviar els salts a la carrera i la posició sobre la bici". Amb la mirada posada als Jocs Olímpics, encara té algunes setmanes per perfeccionar els seus moviments. En tot cas, es mostra molt optimista sobre les seves opcions d'assolir objectius a Tòquio: "amb esforç i sacrifici tot es pot aconseguir". El ciclista català, Jofre Cullell, podria agafar el relleu de José Antonio Hermide, qui va aconseguir l'última medalla olímpica espanyola a Rio 2016.