Enlaces accesibilidad
Overshoot Day

Espanya esgota avui tots els recursos naturals d'un any

  • El país que abans esgota els recursos és Qatar i l’últim Indonesia
  • Caldria 2,5 planetes si la humanitat adoptés un estil de vida similar al d'Espanya

Per

planetes

Avui, 25 de maig, Espanya consumeix tots els recursos naturals que genera en el transcurs d'un any. És el moment que la demanda anual dels recursos naturals supera la capacitat que té el territori de regenerar-los. No tots els països tenen la mateixa biocapacitat o petjada de carboni. De fet, el país que abans esgota els recursos és Qatar, el 9 de febrer, i l’últim Indonesia el 18 de desembre.

Espanya, el dia que esgota els recursos és avui, 25 de maig. De fet, si tota la humanitat adoptés un estil de vida similar al de l’estat espanyol, necessitaria 2,5 planetes per mantenir-se.

En el conjunt del planeta, el dia de l’any de la sobrecapacitat de la Terra s’ha anat avançant. El 1970 era el 29 de desembre, el 1999 es va avançar 3 mesos, i el 2019 es va avançar 7 mesos, fins el 29 de juliol. L’any passat, però, va retrocedir fins el 22 d’agost degut de l’excepcional desacceleració de l’actual model econòmic provocada per la pandèmia, també es van reduir les emissions de CO2 i va haver menys desforestació.