Enlaces accesibilidad
Desmarcats

Dani Martín: "Tenim selecció per lluitar per títols durant molts anys"

Notícies Desmarcats  
  • El seleccionador espanyol de waterpolo va ser escollit com a millor entrenador català
  • Entrevista al Desmarcats, amb Marc Martín | La 2 i Ràdio 4

Per

Desmarcats - Dani Martín, seleccionador espanyol de waterpolo

Avui al Desmarcats hem parlat amb David Martínseleccionador espanyol de waterpolo. Va ser escollit ahir a la gala 'Festa de l'Esport Català' com el millor entrenador català de l'any. El premi és fruit dels bons resultats que ha estat recollint al llarg dels últims anys. L'èxit ha arribat després de moltes hores d'esforç i treball amb l'equip. Va agafar el càrrec a la selecció nacional el 2017. El 2018 ja va aconseguir un subcampionat d'europa a Barcelona i, un any més tard, es va proclamar subcampió del món a Gwangju. El gener de l'any passat va tornar a quedar-se a les portes del Campionat d'Europa, a Budapest, i va aconseguir la segona posició. Ara, el seu pròxim objectiu són els Jocs Olímpics de Tòquio.

El waterpolo, un esport reconegut

El seleccionador espanyol assegura que els èxits no han vingut per casualitat, sinó que a més de la seva funció com a entrenador, també té al costat "un staff molt potent, molt vàlid, que m'ajuda molt", confessa. Els bons resultats de l'equip nacional han donat visibilitat al waterpolo "molt content que es reconegui el nostre esport; crec que no és només per l'Europeu del 2020, si no perquè portem una trajectòria molt bona", assegura Martín.

Seleccionador fins als Jocs Olímpics 2024

La Federació es mostra satisfeta del bon treball, tant del Dani Martín, com del Miki Oca, seleccionador espanyol de l'equip femení. Ambdós estan ratificats com a seleccionadors fins al 2024: "Molt agraït de què la Federació mostri confiança en la feina feta", afirmava Martín. Després d'iniciar el projecte el 2017 seguirà treballant fins als Jocs Olímpics de París. Abans, però, haurà de passar primer per Tòquio, on creu que l'equip pot aconseguir alguna medalla.

Lluitar per la medalla a Tòquio

Sèrbia, Croàcia, Montenegro, Austràlia seran alguns dels rivals amb qui s'enfrontarà la selecció espanyola de waterpolo. Equips molt ben preparats en una competició on hi ha poca diferència entre uns i altres. Qualsevol detall marca la diferència, segons l'entrenador. No l'espanta cap rival en concret "si tenim la idea de guanyar medalla, ens haurem d'enfrontar als més forts", assegura. I "dona igual que sigui el primer dia a què sigui l'últim", afegeix el seleccionador.