Enlaces accesibilidad
Creix un 30%

Esclata el nombre d'usuaris de bicicletes des de l'inici de la pandèmia

Per
Esclata el nombre d'usuaris de bicicletes des de l'inici de la pandèmia
Esclata el nombre d'usuaris de bicicletes des de l'inici de la pandèmia

Un any després de l'esclat de la pandèmia, la bicicleta s'ha convertit en un de les eleccions predilectes dels que pretenen moure's sense correr riscos. Això ha provocat el que ja es comença a coneixer com a "boom de les dues rodes", especialment a ciutats com a Barcelona on ja s'havia anat estenent de forma important des de l'implantació del bicing.

La demanda de bicicletes s'ha disparat més d'un 30%

I és que aquest sector ha viscut un boom: la demanda de bicicletes s'ha disparat més d'un 30%, fins al punt que les marques estan tenint greus problemes de subministrament. I això també es trasllada als costos. Per primer cop a Espanya, molts usuaris que es compren una bici han d'esperar setmanes per rebre-la, segons explica Iñigo Isasa, president d'AMBE (Associació de Marques i Bicicletes d'Espanya).

La pandèmia ha sigut clau: ha afegit nous usuaris a un mitjà de transport que ja tenia molts aficionats per oci. I també ha precipitat el seu ús empresarial, per exemple, amb el repartiment del comerç en línia, ha explicat Fran Magdelena, de l'empresa Pelikane.

Tendència que es mantindrà

Es preveu que aquesta tendència que es mantindrà per un temps. De fet, el sector de la bicicleta espera que enguany la demanda torni a créixer un 20%.

Aquesta mateixa setmana el RACC ha presentat precismaent una proposta perquè els ciclistes hagin de tenir un carnet per poder circular i així poder modular l'increment dels usuaris. El plantejament del RACC neix dels resultats de l'últim estudi de l'entitat que mostraven que quasi el 40% dels usuaris de bicicleta no coneixien les normes de circulació. L'estudi també s'ha fet evident que el nombre d'usuaris de bicicletes ha augmentat significativament des de l'esclat de la pandèmia.