Enlaces accesibilidad
Setmana decisiva

ERC urgeix Junts i la CUP a arribar a un acord més enllà de la investidura

  • Aragonès i Junqueras demanen deixar de banda "temptacions egoistes" per poder fer un govern ràpid

Els socialistes recorden que Salvador Illa va guanyar i té "l'obligació moral" de presentar-se a la investidura

Per
ERC urgeix Junts i la CUP a arribar a un acord més enllà de la investidura

Les negociacions per formar govern tenen el primer repte divendres, amb la constitució del Parlament. El candidat d'ERC, Pere Aragonès, té pressa per tancar un acord i vol que sigui "sòlid i ferm" per governar els pròxims 4 anys. Un acord, ha dit durant la seva intervenció al Consell Nacional del partit, per revertir d'una vegada la repressió, per aconseguir l'amnistia i avançar cap a l'autodeterminació".

Aragonès ha insistit en la necessitat d'apartar el vetos creuats i comptar amb suports amplis, també els dels Comuns. En aquest mateix sentit, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat deixar de banda "temptacions egoistes" per poder fer un govern ràpid.

"Obligat moralment"

Des de les files socialistes, Salvador Illa ha assegurat que els resultats electorals obliguen a obrir nous temps a la política catalana i no a repetir fórmules "que han fracassat". En la seva intervenció al Consell Nacional del partit, Illa ha recordat que els socialistes van guanyar les eleccions el 14-F i tenen "el dret, la legitimitat i l'obligació moral" a presentar-se a la investidura.

Salvador Illa ha criticat amb duresa l'absència de representants de la Generalitat en l'acte del 70è aniversari de SEAT, presidit pel Rei Felip VI i el president del Govern, Pedro Sánchez. "Quan el Govern planta la Seat està jugant amb el progrés econòmic dels catalans i dels treballadors", ha assegurat.

Cs veu a ERC condicionada per la CUP

El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, també ha criticat l'absència de la Generalitat en l'acte de Seat: "Necessitem un Govern que abandoni prejudicis ideològics i aposti pel creixement econòmic", ha assenyalat Carrizosa aquest dissabte des de Salou. "És intolerable que en temps de crisi, Aragonès faci prevaldre la confrontació amb el món empresarial a la defensa de l'economia".

El líder de Cs considera que les negociacions per formar Govern "estan pesant" a ERC. "La CUP és tòxica per a l'economia, igual que ho és per a l'ordre públic", ha etzibat Carrizosa, que també ha volgut mostrar el seu suport al projecte Hard Rock i denunciar "els obstacles" de comuns i CUP: "Està en perill real".