Enlaces accesibilidad

Joan Coscubiela a l'independentisme: "Els hi vaig posar el mirall i no es van agradar"

  • L'exdiputat considera que l'alliberament dels polítics presos és condició necessària però insuficient per aconseguir la normalització política
  • Situa la "llei mordassa" aprovada pel govern de Rajoy com causa de l'empresonament de Pablo Hasél
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Joan Coscubiela a l'independentisme: "Els hi vaig posar el mirall i no es van agradar"

Joan Coscubiela, ex portaveu de Catalunya Sí que es Pot al Parlament de Catalunya, reconeix que l'independentisme el va situar com la seva bèstia negra, sobretot arran del discurs que va fer el 7 de setembre de 2017. Assegura que el sobiranisme s'avergonyeix d'aquells fets i per això només es parla de l'1 d'octubre. Admet que va posar un mirall davant els partits del procés, i que no els hi va agradar veure's reflectits.

Condició necessària però insuficient: alliberar els polítics presos

L'ex diputat considera que per normalitzar la situació política és condició "necessària, imprescindible, però no suficient" alliberar els polítics independentistes presos. Recorda que ja ho va demanar al desembre de l'any 2017 i que la realitat del país necessita que estiguin lliures.

PSOE i Podemos, un pacte amb futur

Joan Coscubiela veu el pacte de govern entre PSOE i Podemos estable, malgrat les declaracions i les discrepàncies evidents, que considera normals en aquest tipus d'aliances. Malgrat aquesta normalitat, avisa que si puja la tensió es poden hipotecar les polítiques socials pel futur.

La llei mordassa i Pablo Hasél

L'ex diputat per "Catalunya Sí que es Pot" relaciona l'empresonament del raper Pablo Hasél amb les lleis aprovades pel govern de Rajoy on es retallava la llibertat d'expressió.  Considera que la "Llei de Seguretat Ciutadana", coneguda com "llei mordassa", és la que ha permés els jutges decretar l'empresonament de Hasél. Afirma que el PSOE ha tingut temps de modificar-la i critica que encara no ho hagi fet.