Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Jaume Asens: "Un Govern d'ERC i Comuns, amb el suport del PSC des de fora. Aquesta fórmula m'agrada"

  • "Esquerra sap que s’ha d’obrir una nova etapa, no estem en una pausa com diu Junts", assegura Asens
  • Sobre Pablo Hasél: "Espanya és l'únic país d'Europa que té un raper a la presó i un altre a Bèlgica"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Jaume Asens: "Un Govern d'ERC i Comuns, amb el suport del PSC. Aquesta fórmula m'agrada"

El president del Grup Parlamentari d'Unidas Podemos i d'En Comú Podem al Congrés de Diputats, Jaume Asens, s'ha mostrat partidari de formar un govern amb Esquerra amb el suport del PSC des de fora del govern: "Aquesta fórmula m'agrada". Asens ha dit que Esquerra sap que ara s'ha d'obrir una nova etapa i que no estem en una pausa "com diu Junts. Esquerra ha superat a Junts i el PSC ha superat a Ciutadans, hem de superar la política de blocs". Asens ha descartat també una candidatura de Salvador Illa que ha considerat "Fake".

"L'empresonament de Hásel és una espurna que connecta amb altres malestars"

El diputat d'En Comú Podem ha denunciat els disturbis arran de la detenció del raper Pablo Hasél, si bé ha demanat que tampoc han de servir per deslegitimar les raons de fons que expressen "indignació" per l'empresonament: "No podem fer un relat alarmista per no veure que Espanya és l'únic país d'Europa que té un raper a la presó i un altre a Bèlgica". Asens també ha dit que no està d'acord ni amb una part de l'independentisme que "caricaturitza la democràcia espanyola com una dictadura ni amb la dreta que també ho fa".

"Sovint perdo la paciència amb el ministre, no se’m posa al telèfon"

Jaume Asens ha estat rotund amb l'anunciada reforma del delicte de sedició, que permetria la sortida de la presó dels presos del procés: "Si fos per nosaltres els presos ja estarien en llibertat.". El president del Grup dels Comuns al Congrés ha criticat al PSOE per incomplir els terminis per reformar el Codi penal, i espera que un cop passades les eleccions catalanes es desencalli la reforma.

"Tenim uns fiscals al Tribunal Suprem que escriuen articles contra el govern"

Amb relació a la tramitació de l'indult, Jaume Asens ha denunciat el retard del Tribunal Suprem a pronunciar-se- Un fet que ha considerat "injustificable". També ha dit que hi ha fiscals que escriuen articles contra el govern: "Estan descontrolats, ningú els controla". Jaume Asens ha dit que un dels problemes que hi ha a Espanya és que hi ha jutges i fiscals "imbuïts per la sacrosanta missió de mantenir o conservar una idea d'Espanya".