Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Santiago García recorda: "Si no s'ha resolt el teu recurs, t'has de presentar a la mesa"

  • Santiago García: "Lamentablemente el silencio administrativo se considera respuesta negativa, hay que presentarse"
  • El president de la JEC a Barcelona considera que el diumenge de 8 a 9 del matí serà el moment més complicat
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Santiago García recorda: "Si no s'ha resolt el teu recurs, t'has de presentar a la mesa"

El president Junta Electoral de Zona de Barcelona, Santiago García, ha quantificat en 10.000 el número d'al·legacions rebudes per no formar part d'una mesa electoral aquest 14-F. García ha reconegut que queden entre 2.000 i 3.000 recursos per resoldre i ha recordat que els qui no hagin obtingut resposta al seu recurs, es considerarà com un rebuig i per tant han de presentar-se diumenge a la constitució de les meses electorals "per silenci administratiu".

El centres de votacions tindran un entorn segur davant de risc sanitari

Santiago García s'ha mostrat convençut que les eleccions de diumenge es podran celebrar amb total normalitat i ha recordat que s'ha treballat molt per garantir que hi hagi un entorn de seguretat que s'ha resolt bé per part de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

A l'hora de constitució de les meses electorals, de 8 a 9 del matí, es preveu el moment més complicat

El president de la JEC a Barcelona ha recordat que la Junta Electoral Central obliga que tots els suplents s'esperin fins que s'hagin constituït totes les meses electorals i no només la mesa per la qual han estat designats. També ha dit que la llei electoral preveu que si falten membres per constituir les meses, podrà ser designada qualsevol persona que estigui al centre de votacions, si bé ha dit que intentaran evitar-ho. Santiago García ha explicat que si finalment a les 10 del matí no s'ha pogut constituir alguna mesa, la votació es farà el dimarts.