Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Pere Aragonès: "Només dos candidats poden tenir el suport: Illa o Aragonès"

  • El candidat d'ERC a la Generalitat rebutja "fer de jutge de Laura Borràs"
  • Defensa el referèndum pactat amb l'Estat com el millor camí cap a la independència
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Pere Aragonès: "Només dos candidats poden tenir el suport: Illa o Aragonès"

El candidat d'ERC, Pere Aragonès, ha assegurat que només dos candidats -Salvador Illa i ell mateix- poden aconseguir el suport dels seus respectius àmbits per arribar a la presidència de la Generalitat. Ha situat al candidat socialista com el representant del bloc unionista i a la seva candidatura com la del bloc que defensa el dret a l'autodeterminació. Per confrontar posicions ha tornat a insistir en un cara a cara amb Salvador Illa i ha lamentat que l'equip de campanya socialista el rebutgi.

"No faré de jutge de Laura Borràs"

El candidat d'ERC a la Generalitat s'ha mostrat prudent davant la situació de Laura Borràs com a investigada per un presumpte cas de corrupció. Ha assegurat que no vol fer de jutge de ningú i s'ha estimat més esperar als fets per valorar la situació. Aragonès, però, ha aprofitat l'ocasió per reivindicar l'alta autoexigència del seu partit en casos de situacions sospitoses d'haver-se apartat de la legalitat.

El referèndum, punt de trobada

Pere Aragonès manté que la via més eficaç per assolir la independència és un referèndum pactat amb l'Estat, i que per aconseguir-ho cal un suport popular massiu. Ha reptat el Govern espanyol a que ho accepti per donar opció a fer campanya tant del sí com del no. Ha valorat que tant JxCat com la CUP hagin començat a acostar posicions i acceptin que la independència no serà un procés ràpid ni fàcil.