Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Diego Álvarez: "Les eleccions no corren perill. Tenim gent de sobres per les meses"

  • El president de la Junta Electoral de Reus creu que les meses electorals del 14-F es constituiran sense grans problemes
  • Álvarez diu que s'accepten el 95% de les excuses dels membres de les meses electorals
  • Entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - "Les eleccions no corren perill. Tenim gent de sobres per les meses"

A les portes de les eleccions catalanes del 14 de febrer, els possibles problemes en la constitució de les meses segueix essent una incògnita, ja que molts catalans ja ha presentat al·legacions a formar-ne part. Però no tothom està preocupat. El president de la Junta Electoral de Reus, Diego Álvarez, envia un missatge de tranquil·litat i creu que les meses electorals es podran constituir sense grans problemes. "Les eleccions no corren perill. Tenim gent de sobres per les meses", ha assegurat entrevistat al Cafè d'idees de Gemma Nierga.

Els primers de la cua, membres de mesa?

El president de la Junta Electoral de Reus també ha deixat clar que "si una mesa no es pot constituir, al primer que vagi a votar se li demanaria que es quedés", i descarta que es puguin designar voluntaris com a membres de mesa. Tot i això, avui mateix la Junta Electoral de Barcelona ha acordat que el 14-F es reassignin a altres taules els electors suplents un cop ja estiguin constituïdes les seves taules i que s'abstinguin d'"ordenar que formin part" d'elles els primers electors presents al local.

En qualsevol cas, si en alguna mesa de les eleccions a Catalunya hi ha problemes, ha recordat que hi ha altres alternatives per a poder votar. Álvarez explica que la llei garanteix 48 hores de marge, en el cas que una mesa electoral no es pugui constituir el dia de la votació.

95% d'acceptació de les excuses

D'altra banda, el president de la Junta Electoral de Reus explica que el 95% de les excuses s'acaben acceptant. Diego Álvarez ha assegurat que l'anàlisi de les al·legacions és un procés ràpid, que no els preocupa l'allau de peticions i ha explicat amb quins motius els membres de mesa designats es poden alliberar d'aquesta obligació.