Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Lorena Roldán veu "proves i indicis" en la imputació de Laura Borràs

  • Sobre la sortida dels presos: "La fiscalia decidirà si el Departament de Justícia fa un mal ús de les seves competències"
  • La candidata del PPC defensa abaixar impostos perquè Catalunya sigui "tan competitiva com Madrid"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Lorena Roldán veu "proves" i "indicis" en la imputació de Laura Borràs

La número 2 del Partit Popular de Catalunya a les eleccions del 14-F, Lorena Roldán, ha afirmat que no voldria veure altre cop a una persona rellevant, referint-se a la candidata de JxCat, Laura Borràs, asseguda al banc dels acusats. Roldán considera que hi ha "proves i indicis", com ara factures falses, que incriminen Borràs quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Es desmarca de la declaració de Luis Bárcenas

En les darreres hores l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, s'ha ofert a col·laborar amb la fiscalia i ha reconegut l'existència d'una caixa B al partit. És més, ha assegurat que el llavors president, Mariano Rajoy n'era coneixedor. Preguntada per aquesta qüestió, Roldán ha evitat posicionar-se i ha assegurat que serà la justícia la que s'haurà de pronunciar. Assegura la candidata popular que es tracta d'una "estratègia processal" de Bárcenas i ha defensat l'actual direcció del partit. La número 2 a la llista del PP a Catalunya ha dit que el PP ja va demanar disculpes, va aprendre de l'experiència i va prendre mesures perquè no torni a passar.

"La consellera de Justícia ha donat un tracte de privilegi als presos del procés"

Amb relació a la sortida de la presó dels presos independentistes a l'inici de la campanya electoral, la candidata del Partit Popular ha dit que no creu en les coincidències i que la conselleria que encapçala Ester Capella pot estar fent "un mal ús de les competències penitenciàries". "He vist actituds que han donat un tracte privilegiat a aquestes persones".

Lorena Roldán: "Defensem una baixada d'impostos"

La candidata del Partit Popular al Parlament ha defensat una baixada d'impostos a Catalunya, com els populars ja han fet a altres comunitats autònomes i ha posat d'exemple la Comunitat de Madrid: "Els madrilenys no estan ofegats a impostos, són més competitius, perquè tenen seguretat jurídica i estabilitat política".