Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Espadaler confirma que Miquel Iceta serà ministre

  • El número 3 de la llista del PSC per Barcelona defensa que Illa "és el millor candidat contra la crispació"
  • El president d'Units per Avançar descarta de manera rotunda qualsevol pacte post electoral amb VOX
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Espadaler confirma que Miquel Iceta serà ministre

Ramon Espadaler, president d'Units per Avançar i número 3 de la llista del PSC per Barcelona a les properes eleccions catalanes, confirma que Miquel Iceta serà el nou ministre, tal i com apunten totes les fonts, de Política Territorial. Considera que "és una bona notícia" i que serà un bon ministre. El veu "content" i reconeix que encara no l'ha felicitat "a l'espera del nomenament oficial".

Illa, el candidat de la distensió

El número 3 de la llista del PSC per Barcelona defensa la gestió de Salvador Illa al capdavant del ministeri de Sanitat. El defineix com "una persona honesta, col·laborativa, dialogant, amb un perfil pròxim". Creu que la seva figura "rebaixa la crispació i és un candidat que pot aglutinar moltes sensibilitats". En aquest sentit, ha defensat que el partit ha fet "un relleu natural sense apartar les persones que valen".

Les eleccions, un any abans

El president d'Units per Avançar considera que les eleccions catalanes s'haurien d'haver fet a principis de 2020, quan el President Torra va declarar que el Govern estava trencat i no tenia més recorregut. Espadaler insisteix en que les eleccions no es fan perquè s'hagi acabat la legislatura, sinò perquè el Govern està barallat de manera permanent.

Anar a votar amb tranquilitat

Ramon Espadaler creu que hi ha condicions sanitàries segures per anar a votar i que no es posa en risc la salut. Admet que votarà presencialment perquè els responsables dels procesos electorals de la Generalitat afirmen que és segur. Recorda que els experts asseguren que el risc és el mateix que fer cua per anar a comprar el pa.

El pacte amb VOX, impossible

El número 3 de la llista del PSC per Barcelona a les properes eleccions catalanes es compromet amb rotunditat a no fer cap pacte amb VOX. Demana no posar el partit de Santiago Abascal al debat de la campanya. Explica que s'han situat al marge de molts temes fonamentals pels catalans. Insisteix tambè que és responsabilitat col·lectiva que quedin al marge de la política catalana.