Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Teresa Cunillera: "La democràcia no es pot aturar, necessitem un govern fort"

  • La delegada del Govern defensa el 14-F: "Si pot votar el Barça, també pot votar el ciutadà"
  • Teresa Cunillera recorda que "si algú té por, pot votar per correu fins al 12 de febrer"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Teresa Cunillera: "La democràcia no es pot aturar, necessitem un govern fort"

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha defensat la convocatòria electoral "el més aviat millor" i ha recordat que el Barça podrà celebrar les seves eleccions el pròxim 7 de març: "Si pot votar el Barça, també pot votar el ciutadà".

Cunillera ha defensat la necessitat d'un govern "fort i sòlid" i ha lamentat "l'espectacle" de les baralles internes d'un govern que "es critica al Parlament els uns als altres".

Diferències amb Euskadi i Galícia

Teresa Cunillera ha assegurat que el cas de Catalunya "no és la mateixa circumstància" que l'ajornament al País Basc i Galícia. Segons ha apuntat, "allà es va produir un ajornament i aquí una suspensió de les eleccions".

Una altra diferència que ha assenyalat és que allà es va prendre la decisió per unanimitat. En canvi, el PSC s'hi ha oposat a Catalunya des del primer moment. Cunillera també ha argumentat que el Procicat no ha endurit les restriccions sinó que les ha allargat uns dies més. Per tant, ha considerat que si es pot mantenir la situació per fer front a la pandèmia, també es podrà fer vida com fins ara de cara al 14 de febrer.

A Galícia i el País Basc es va produir un ajornament de les eleccions. Aquí, una suspensió

La delegada ha reivindicat el vot per correu com el mecanisme per garantir que tots els ciutadans puguin votar el 14-F. En aquest sentit, ha recordat que s'ha allargat el procés per poder-ho fer fins al 12 de febrer i que, de fet, ella votarà d'aquesta manera.

"Illa té tant dret a ser candidat com Aragonès o Vergés"

Pel que fa a les crítiques contra Salvador Illa per compaginar el càrrec de ministre de Sanitat i el de candidat del PSC, Cunillera ha retret que no es faci servir "la mateixa vara de mesura" per als casos com el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, que també té responsabilitats en la gestió de la pandèmia i és candidat d'ERC, o la consellera Alba Vergés.

La taula de diàleg, una mostra de la capacitat de parlar

Teresa Cunillera ha assegurat que les relacions entre el govern central i el català han millorat molt des del 2017 i ha acusat al govern del Partit Popular de no va buscar l’acord: "La taula de diàleg va servir per escenificar que podem ser capaços de seure a una taula i parlar".

Tramitació ordinària dels indults

En relació a la tramitació dels indults als presos del procés, la delegada del Govern ha defensat que "s'estan tramitant seguint totes les pautes que correspon a qualsevol altre indult" i ha ssegurat que no es tramiten en funció d'una convocatòria electoral.