Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Joan Carles Gallego: "S'han d'ajornar les eleccions per culpa del que no ha fet el Govern"

  • Els Comuns aposten per un govern amb ERC i el PSC i titllen JxCat de tenir valors "predemocràtics"
  • Gallego: "ERC i Junts es barallen contínuament i no prenen les mesures necessàries, però impopulars"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Joan Carles Gallego: "S'han d'ajornar les eleccions per culpa del que no ha fet el Govern"

El número dos a la llista d'En Comú Podem al Parlament, Joan Carles Gallego, ha culpat al govern de la Generalitat de l'ajornament de les eleccions catalanes previstes pel 14 de febrer: S'han d'ajornar les eleccions perquè el Govern no ha estat ni previsor, ni valent i la situació sanitària és molt dolenta". Gallego ha demanat saber l'opinió dels experts per decidir quan i com fer les eleccions.

Gallego reclama a la Generalitat que s'endeuti

Joan Carles Gallego també ha retret a l'executiu català no prendre mesures per ajudar a treballadors i empreses a fer front a les restriccions per la Covid-19: "La Generalitat ha d'utilitzar el marge d'endeutament que permet Europa augmentant el límit de dèficit de 0,7% a 1,5%, representaria 1.500 milions d'euros més".

"JxCat té valors predemocràtics"

Sobre els pactes postelectorals, Joan Carles Gallego ha reiterat que no pactaran amb Junts per Cat, "per les seves polítiques predemocràtiques" i s'ha mostrat convençut de poder consensuar el 80% del programa de govern amb Esquerra i el PSC. Preguntat per a qui farien president, si a Pere Aragonès o a Salvador Illa, Gallego ha assegurat que el més important són les polítiques i no les persones, i que "governar no vol dir tenir cadira".

Confia que s'allarguin els ERTO

El número dos de la llista d'En Comú Podem s'ha mostrat preocupat pel bloqueig en la renovació dels ERTO per part de la patronal: "No es pot acomiadar lliurement a qui vulguin. És el problema que tenim sobre la taula". Gallego confia en la capacitat negociadora de la ministra Yolanda Díaz per trobar una solució de consens.