Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Carrizosa demana l'ajornament de les eleccions del 14-F "fins que passi la tercera onada"

  • El candidat de Ciutadans a la Generalitat demana que Salvador Illa deixi de ser ministre
  • Defineix el fitxatge de Lorena Roldán pel PP com una acció "efectista"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Carrizosa demana l'ajornament de les eleccions del 14-F "fins que passi la tercera onada"

Carlos Carrizosa, candidat de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, es mostra partidari d'ajornar les eleccions del proper 14F. Creu que amb les dades i les perspectives de la pandèmia no es pot garantir que es pugui fer en condicions sanitàries per tothom. No entén que la convocatòria electora passi per sobre de la salut, i confirma que el seu grup proposarà que la nova data sigui el proper mes de maig.

Illa, un constitucionalista que vol pactar amb ERC

El líder de l'oposició al Parlament considera que Salvador Illa no pot seguir sent ministre de Sanitat ni un minut més perquè està fent campanya com candidat dels socialistes catalans. Afirma que amb la seva candidatura, el PSC vol recuperar el vot constitucionalista que li va agafar Ciutadans. Es mostra totalment convençut que vol reeditar el tripartit amb ERC i els Comuns i no es creu les seves declaracions on nega aquest hipotètic pacte.

Lorena Roldán, canvi de la nit al dia

Carlos Carrizosa afirma que respecta personalment Lorena Roldán i la seva decisisó d'abandonar Ciutadans i fitxar per el Partit Popular liderat per Alejandro Fernández. Afirma que si ha canviat la seva ideologia de la nit al dia ha de ser conseqüent amb les seves conviccions. Igualment, defineix els fitxatges de Fernández com l'intent de fer una cúpula "efectista" i no pensa que l'hagi marcat cap gol.

La seva relació amb els polítics presos

El líder de Ciutadans afirma que mai visitaria Carme Forcadell o cap altre polític a la presó. Admet també que amb alguns d'ells tenia una bona relació personal, però recorda que els advertia que s'estaven cometent il·legalitats evidents durant el procés. Explica que els hi va recomanar que contractessin advocats de primer nivell que no estiguessin dins l'independentisme per fer front al que passaria després.

Trump, Puigdemont i Torra

Carrizosa compara els perfils de Donald Trump, Carles Puigdemont i Quim Torra. Defineix el president nordamericà com un irresponsable que deia mentides de manera constant, i creu que Puigdemont i Torra han fet exactament el mateix. Titlla tots tres com responsables de la divisió de les seves respectives societats.

Carrizosa, votant de Convergència?

El candidat de Ciutadans a la Generalitat ha admès que abans de fer-se militant del seu partit l'any 2006 havia estat votant de Felipe González, José María Aznar i Convergència, i creu que el candidat era Jordi Pujol. Recorda la figura del seu pare, votant habitual dels convergents.